18 Şubat 2014 Salı

Küçük kamera ile başlayan macera sinema filmine doğru gidiyor

Küçük kamera ile başlayan macera sinema filmine doğru gidiyor


Muammer Yılmaz, lise yıllarında bir okul gezisi öncesi satın aldığı kamerayla başladığı amatör çekimlerine, profesyonel kısa filmler ve belgeseller çekimleri ile devam ediyor. Muammer Yılmaz’ın yeni hedefi ise uzun metrajlı bir sinema filmi çekmek.




Fransa’nın Colmar şehrinde doğup büyüyen Muammer Yılmaz, yaz tatilinde çalışıp kazandığı parayla hem okul gezisine katıldı hem de o tarihten sonra elinden hiç düşürmeyeceği ilk kamerasını satın aldı. Gezi dönüşü amatör videoların yanı sıra, düğün ve özel günlerde çekimler de yapmaya başladı. Üniversitede başta lojistik okuyan Yılmaz, daha sonra direksiyonu Sinema-Televizyon bölümüne kırdı. Yılmaz, öğrencilik yıllarında sınıf arkadaşlarının da desteğiyle medya derneği ve üniversite kanalı TV-Campus’ü kurdu.


Dernek ve Tv kanalının asıl amacının, üniversitelerin Sinema Televizyon Bölümlerinde okuyan gençlere, seminer ve programlar sayesinde kendilerini geliştirebilecekleri göstermek olduğunu söyleyen Yılmaz, TV-Campus’un hala başarılı bir şekilde yayın hayatına devam ettiğini ve kanalın kuruluşundan bu yana 500’e yakın stajyeri ağırladığını söylüyor.


Öğrencilik yıllarında kurduğu profesyonel kamera çekim şirketi aracılığıyla düğün, reklam, tanıtım filmleri çekmeye devam ettiğini söyleyen Yılmaz, bunları yaparken hem eğlendiğini hem de aslında hayali olan uzun metrajlı bir sinema filmi çekimek için hazırlık yaptığını söylüyor. Yılmaz, “Bir sinema filmi çekmek için en az 2 milyon Euro lazım. Eğer elinizde herhangi bir eseriniz yoksa kimse bunu finanse etmez. Ben, bugüne kadar 10 kısa filme imza attım. Sonuncusunu, New York’ta çektim. Film gerçek bir hikayeden esinlendi. Bu filme gösterilen ilgi ve olumlu geri dönüşler, yeni projeler yapmak için hevesimi artırdı. Uzun metrajlı bir film yapmak için hazır olduğumu düşünüyorum hatta birinin senaryosunu yazmaya başladım.”, şeklinde konuştu.








http://ift.tt/1f9xyWg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder