26 Şubat 2014 Çarşamba

Tapelere önce ‘dublaj’ sonra ‘montaj’ dedi

Tapelere önce ‘dublaj’ sonra ‘montaj’ dedi


Başbakan Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’la 17 Aralık sabahı yaptığı ve evdeki paraları yok etmesini istediği ileri sürülen telefon konuşması için‘montaj, dublaj’ savunması yaptı.




Önceki akşam internete düşen ses kaydının ardından ne diyeceği merak edilen Erdoğan, dün partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. “Dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları, dublajını da kendilerinin yaptıkları piyesi servis ettiler.” dedi. Grup toplantısı sonrası bir gazetecinin, “Suç duyurusuyla ilgili süreç başlatacak mısınız?” sorusuna, “Başlatacağımı söylemiştim. Hepsi başlatacak. Montajın ne olduğunu öğreneceksiniz, biraz sabır.” cevabını verdi.



Ses kaydının önceki gece internete düşmesinin ardından gece geç saatlere kadar Başbakanlık’ta toplantı yapan Erdoğan, dün sabah da Meclis’e geçmeden önce bazı kurmaylarıyla bir araya geldi. Başbakanlık’taki mini zirveye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı. Erdoğan, daha sonra parti grubuna hitap etti. Hedefinde yine Hizmet Hareketi vardı. Türkiye’de bir ‘vaiz lobisi’ olduğunu, bu lobinin devletin içerisinde ‘ur’ gibi çoğalmaya çalıştığını ama bu yapının devleti esir alabilmek için şantaj ve komplolara müracaat ettiğini ileri sürdü.



Oğluyla aralarında geçen ses kaydının da böyle bir girişim olduğunu iddia etti. Kendilerinin de bu tür montaj kasetler hazırlayıp millete izleteceklerini belirterek, “Şimdi bu bir hafta, on gün içerisinde onların karşıtlarını biz de bu teknolojiden hareketle sizlere izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından bunlar çok önemli. Senaryo yazmak çok zor bir şey değil.” şeklinde konuştu.


TÜBİTAK’A OPERASYON SİNYALİ


Başbakan Erdoğan, TÜBİTAK tarafından kendisinin kriptolu telefonunun dahi dinlendiği iddiasını da ortaya attı. Bu çerçevede eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın, “Böcek raporunda tahrifat yapmadığım için görevden alındım.” açıklamalarına da dolaylı bir cevap verdi: “TÜBİTAK’ta yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Çok enteresan, devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar, bunlar bu kadar alçak.”


CHP ve MHP kasetlerinin sözde ‘paralel yapı’ tarafından üretildiği iddiasını tekrarlayan Erdoğan, eski CHP lideri Deniz Baykal’a, “Sayın Baykal sana da sesleniyorum. Bütün bu olanlardan sonra hâlâ sen daha neyi bekleyeceksin?” diye sordu. Başbakan, konuşmasında dershane yasa tasarısına da değinirken bir itirafta bulundu. Dershanelerin eğitimde reform çalışmaları çerçevesinde değil ‘paralel yapı’ ile mücadele çerçevesinde kapatıldığını dile getirdi. “Bununla ilgili adımı istedik ki seçim öncesi atalım. Bu iş artık masamızın üzerinden kalksın. Çünkü bunun içinde de paralel yapının farklı hesapları vardı. Bu hesabın da bozulması gerekiyordu.” açıklaması yaptı.



http://ift.tt/1hf1aAu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder