25 Şubat 2014 Salı

Erdoğan, Hocaefendi’yi ABD’ye şikâyet etmiş

Erdoğan, Hocaefendi’yi ABD’ye şikâyet etmiş


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ilginç açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.




Bir süre önce ABD Başkanı Obama ile yaptığı konuşmanın ayrıntılarını anlattığı belirtilen Erdoğan’ın, “Obama’ya ‘bizim içimizi karıştıran o zat ülkenizde misafir’ dedim. Obama da mesajı aldı.” dediği kaydedildi. Erdoğan’ın Halk Bank Genel Müdürü’nün 4,5 milyon dolarının kendisine iade edildiğini söylediği de belirtildi.


Başbakan Erdoğan’ın Star ve Yeni Şafak gazetelerinin manşetten verdiği dinleme haberleriyle ilgili de konuştuğu öğrenildi. Haberleri doğrulayan Erdoğan, dinleme rakamlarının 7 binden çok daha da yüksek olduğunu savundu. Erdoğan’ın, “Cumhurbaşkanı, başbakan siyasetçi gazeteci herkesi dinlemişler. Dinlemedikleri kimse kalmamış.” dediği kaydedildi. Erdoğan’ın, ‘dinlemelerin mahkeme kararı ile yapıldığı, ama yasa dışı olduğunu’ savunduğu belirtildi. Meclis’te çıkarılan dinlemeleri zorlaştıran kanunu hatırlatan Erdoğan, milletvekillerine bu düzenlemelerin gerekli olduğunu, MİT yasa değişikliğinin de ne kadar yerinde olduğunun görüldüğünü anlattı. Başbakan’ın “Bu yasa dışı dinlemeler MİT Yasası’nın çıkarılmasının ne kadar yerinde olduğunun göstergesi.” dediği belirtildi.


17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını ‘darbe girişimi’ olarak niteleyen Erdoğan’ın, “Bu darbe girişimini bertaraf edeceğiz. Paralel yapının hain planlarını bozduk. Geri adım atmak yok, cemaatle mücadelede sonuna kadar gideceğiz.” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Erdoğan ayrıca, Başbakanlık ofisine böcek koyan kişilerin yurtdışına kaçtığını tekrarladı. Bir kişinin Türkiye’de olduğuna dair ‘dezenformasyon yapıldığını, bu kişilerin Türkiye’de olmadığını ve hâlâ arandıklarını’ söylediği aktarıldı.



http://ift.tt/1efgxIJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder