25 Şubat 2014 Salı

Stajyerlere iyi haber

Stajyerlere iyi haber


Stajların denetimi ve istismarların önlenmesine ilişkin yasa tasarısı, Ulusal Meclis'te tartışılıyor. Hükumet, bu yasanın gelecek öğretim yılından itibaren uygulanmaya konulmasını istiyor. Stajyerlerin çalışma şartlarını düzenlemeye yönelik yeni yasa teklifini hükumet üyelerinin desteklediği öğrenildi. Yeni yasa teklifinde, stajyerlerin yasal statüsünü belirlenmesine, çalışma şartlarının iyileştirmesine, istismarların önlenmesine yönelik maddeler bulunuyor. Fransa Ulusal Öğrenci Birliği (UNEF) başkanı William Martinet, “Şirket içinde, bazı fonksiyonlar tümüyle stajyerler üzerinden karşılanıyor. Bu, istismarların önüne geçilmeliydi.”, şeklinde konuştu. Hazırlanan yeni yasa teklifinin, 2006’dan bu yana stajyerlere yönelik dördüncü yasa olduğuna dikkat çeken Martinet, önceki yasalarda eksiklikler bulunduğunu belirtti.




Yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda stajyerler de, diğer çalışanlar gibi bir takım sosyal avantaja kavuşacak. Pedagojik çerçevede de stajyerlerin çalışma şartlarının iyileştirmeyi hedefleyen yasa tasarısı, stajyer çalıştıran şirketlerden, şirket içi bir çalışanı stajyer sorumlusu tayin etmesini zorunlu kılıyor.


Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Geneviève Fioraso, “Stajyerlik,ücretli çalışanların yerini dolduracak bir pozisyon değil. Staj, iş hayatına atılacak gençler için ciddi bir deneyim. Stajın eğitim aracı olduğunun dikkatinizi çekerim.", şeklinde konuşarak önergeye verdiği desteği dile getirdi.








http://ift.tt/1esObGf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder