19 Şubat 2014 Çarşamba

İllegal ses kayıtları servis edilmeye devam ediliyor

İllegal ses kayıtları servis edilmeye devam ediliyor


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak’ın kısa bir süre önce yaptığı, “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kanunsuz dinlemelerle elde edilen yeni kasetler çıkabilir.” uyarısı doğru çıktı.




Dün, Hocaefendi’ye ait olduğu söylenen altı farklı ses kaydı internette servis edildi. Kanunsuz dinlemelerle elde edilen ses kayıtları ‘YouTube’ adresinde ‘Mehmet Özçelik’ isimli hesaptan yayınlandı. Daha önce de yasa dışı yollarla yapılan dinlemelerden elde edilen ses kayıtları bu adres üzerinden servis edilmişti. Bu sefer yayınlanan kayıtlarda diğer kayıtlarda olduğu gibi yine illegal bir konuşmanın olmadığı anlaşıldı. Konuşmalarda isminin Hidayet Karaca olduğu söylenen kişi ile M. Fethullah Gülen Hocaefendi arasında Hizmet’e ait olan medya kurumlarının durumundan bahsedildiği ve Türkiye’de olan olaylara dair bilgiler aktarıldığı görülüyor.


Geçtiğimiz aylarda yaşanan telekulak skandallarının ardından yurtdışı dinlemelerinin sadece MİT’te olan teknoloji ile yapılabileceği kamuoyuna yansıtılmış, Telekom İletişim Başkanlığı’nın başına da MİT’ten atama yapıldıktan sonra çıkan bazı haberler ‘Acaba servis mi var?’ sorusunu akıllara getirmişti. Ayrıca daha önce medyaya yansıyan MİT’in 2014 Ocak ayından itibaren ‘paralel devlet yapılanmaları’ diye adlandırdığı dinî fraksiyonları yoğun şekilde takibe aldığının öğrenilmesi telekulak konusunda MİT şüphesini artırdı.


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, daha önce çıkan kasetlerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Müvekkilim 6 aydan beri yasadışı olarak dinleniyor. Montaj ve çarpıtmayla malul bu kayıtlar, siyasî bir mühendislik ve yolsuzlukları unutturmaya yönelik bir propaganda amacından başka bir anlam taşımamaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.



http://ift.tt/1bKWl2e

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder