20 Şubat 2014 Perşembe

Tanzanya gri listeden çıktı, Türkiye kaldı

Tanzanya gri listeden çıktı, Türkiye kaldı


OECD bünyesinde karapara ile mücadele için kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu Paris’te yaptığı toplantıda Türkiye’nin gri listede kalmasına karar verdi. Üye ülkelerin terörizmin finansmanı ve kara parayla mücadele konusundaki eksikliklerinin değerlendirildiği kurulda Türkiye kara listeye girmedi.




Ancak FATF, Türkiye’ye teröre destek veren kişilerin banka hesaplarının dondurulmasına ilişkin yasal düzenlemeyi uygulamaya geçirme çağrısı yaptı. Türkiye son 2 yılda olduğu gibi yüksek riskli ülkelerin yer aldığı koyu gri listede kaldı. Kenya ve Tanzanya ise Paris’teki genel kurulda gri listeden çıkan iki ülke oldu.


FATF’ın gri listesinde Türkiye, Yemen, Endonezya, Suriye, Etiyopya gibi ülkeler bulunuyor. Kara liste ise İran ve Kuzey Kore gibi ülkeleri kapsıyor. Bu ülkeler hem teröre finansman sağlamakla hem de açıkça karapara aklamakla suçlanıyor. Türkiye, eksikleri olduğu halde bu konuda adım atmayan ülkelerin bulunduğu koyu gri listede Yemen ve Suriye ile birlikte yer alan 3 ülkeden biri.



http://ift.tt/1gZ6GGO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder