20 Şubat 2014 Perşembe

Transferde umduğumuz olmadı

Transferde umduğumuz olmadı


Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi’nde eledikleri Juventus maçındaki karlı zeminle ilgili, karşılaşmanın oynanmaması gerektiğini söyledi. İtalyan hoca transfer döneminde daha fazla şeyler umduğunu ama bunun gerçekleşmediğini belirterek herkesi şaşırttı.




Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İtalyan La Stampa Gazetesi’ne verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avrupa’da gelecek hafta Chelsea’yle karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılı takımın yeni bir çıkış yapıp yapmayacağına ilişkin İtalyan hoca, “Chelsea ya da başka bir takım, kurada kime çıkarsak çıkalım, favori olmayan taraf hep biz olacaktık. Başımı eğmiyorum ve doğru yolda ilerleyeceğimizi umuyorum.” dedi.


Şampiyonlar Ligi’nden Juventus’u eledikleri maçta, şanslarının kalmadığı zaman da inançlarını kaybetmeme konusunda başarılı olduklarını dile getiren Mancini, “Ben hâlâ Juventus’un bizden daha güçlü olduğu ve bizden daha az problemli olduğu kanaatindeyim. Her şeyden önce o zeminde maç oynanmamalıydı.” diye konuştu.


Ara transfer döneminde yönetimin yaptığı hamlelere de değinen deneyimli taktisyen, “Galatasaray’da daha fazla şeyler ummuştuk, ama bu mümkün olmadı. Yeni savunma oyuncusu Burdisso ve bazı genç oyuncular var. Her şeyden önce biz, Juventus’u elemiş bir takımız, oyunumuzu geliştirdik ve ligde toparlanmış olmamız da kendimize olan güveni artırdı.” ifadelerini kullandı.


Tecrübeli hoca, “Mourinho ile karşılaşmak nasıl olacak?” sorusuna ise, rakibi Chelsea’yi çalıştıran meslektaşına övgüler yağdırarak şöyle cevap verdi: “Birbirimizi çok az tanıyoruz: ben oradayken o yoktu. Diğer meslektaşlarım gibi ona da saygı duyuyorum ve Chelsea’nin performansının arkasında onun elinin olduğunu itiraf ediyorum. Çalıştırdığı takımları güçlendiriyor. Televizyonda onun Premier Lig’deki bazı maçlarını seyrettim, taktik dengesi ve sağlam bir duruşla kazanıyorlar hep. Gol atmak kadar, savunma yapmayı da bilmek lazım ve onun çalıştırdığı takımlar bunu çok iyi beceriyor.”


Aysal’dan yeni yıldızlara yeşil ışık

Galatasaray’da son haftalarda performansıyla eleştirilen Didier Drogba camiada yüksek sesle tartışılmaya başlandı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan ve Antalyaspor müsabakasında ikinci yarıda oyundan alındıktan sonra yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu’nun elini sıkmayan Fildişi Sahilili futbolcunun yerine alternatifler bakılıyor.


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılı kulübün Microsoft’la yaptığı sponsorluk anlaşmasında konuşan Aysal, Galatasaray’ın marka değerini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Deneyimli yönetici, “Galatasaray işbirliğini dünyada marka olmuş kurumlarla yapıyor. Aynı şekilde bünyesinde dünyada marka değeri olan Drogba, Sneijder gibi futbolcular barındırıyor. Bu bağlamda dünyada marka değeri olan futbolcu transferi devam edecek. Önceliğimiz de budur.” diyerek yeni yıldızlar için yeşil ışık yaktı.



http://ift.tt/1eWxoLL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder