26 Şubat 2014 Çarşamba

Nantes olaylarının kamuya maliyeti 1 Milyon Euro

Nantes olaylarının kamuya maliyeti 1 Milyon Euro


Nantes Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, gecen hafta Nantes'da yeni havaalanı inşasına karşı yürüyüş yapan protestocularının şehre ve toplu taşıt idaresine açtıkları zararın 1 Milyon Euro'ya yakin olduğu bildirdirildi.




Bu rakamın, “temizlik masraflarını ve zarar gören bank, otobüs durağı gibi sokak mobilyalarının onarımı için gerekli açıklandı. Şehrin toplu taşıt idaresine ait araçlarına verilen zara ise kamuya maliyetinin 600 bin Euro olduğu belirtildi. Nantes Büyükşehir Belediyesinin bildirisinde, bu rakamların şehrin tüccar ve iş yeri sahiplerinin gördüğü zararları kapsamadığına dikkat çekti.


Gecen hafta, yeni havaalanı inşa projesini protesto etmek için polis kaynaklarına göre 20 bin yürüyüşün organizatörlerine göre 50 ile 60 bin kişi şehir merkezinin sokaklarında yürüyüş yaptı.


Başta taşkınlığın yaşanamadığı yürüyüşün sonlarına doğru bazı radikal gruplarla güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandığı şiddet olaylarında, 6 polis memurunun yaralandığı ve 1 kişinin de göz altına alındığı öğrenildi.






http://ift.tt/1kf4hIG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder