20 Şubat 2014 Perşembe

Facebook 16 milyar dolara WhatsApp'ı satın aldı

Facebook 16 milyar dolara WhatsApp'ı satın aldı


Facebook, mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ı 16 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Satış işlemine göre Facebook, başlangıçta WhatsApp'a 4 milyar dolar nakit para ödeyecek. Geriye kalan 12 milyar doları ise hisse seneti şeklinde verecek. Anlaşmaya göre 3 milyar dolar değerindeki hisselerin ise WhatsApp çalışanlarına dağıtılacağı bildirildi.




Facebook'un tarihindeki en büyük anlaşma

Mesajlaşma sistemini daha önce yenileyen Facebook, sahibi olduğu Whatsupp ile toplamda 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Yapılan bu satış işlemi ile Facebook, tarihindeki en büyük anlaşmaya imza atmış olacak. WhatsApp'ın dünyada yaklaşık 450 milyon kullanıcısı bulunuyor ve günlük gönderilen mesaj sayısı 20 milyarın üzerinde.


Google'ın kendisini satın alacağına dair söylentiler çıkan WhatsApp, böylelikle dedikodulara da son vermiş oldu ve resmi olarak Facebook'un bünyesine geçti. WhatsApp, Facebook'a satıldığını resmi blogu üzerinden de doğruladı ve satışla birlikte kullanıcılara daha iyi hizmet verileceğini açıkladı.


Satıştan sonra Facebook hisseleri düştü

Facebook, Whatsapp'ı satın aldığını açıkladıktan sonra hisseleri de düşüse geçti. Teknoloji şirketlerinin ağırlıklı olarak bulunduğu Nasdaq endeksinde Facebook'un hisseleri yüzde 3 düşüş yaşadı. Hisse başı 68 dolar olan şirketin hisseleri satış sonrası 66 doların altına gerilemiş oldu. Buna bağlı olarak Facebook şirketinin piyasa değeri 170 milyar seviyesine indi.



http://ift.tt/1e9XJWs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder