17 Şubat 2014 Pazartesi

Erdoğan, ihanet listesine ‘abi ve abla’ları da dahil etti

Erdoğan, ihanet listesine ‘abi ve abla’ları da dahil etti


Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nefret söylemiyle yine Hizmet Hareketi’ne saldırdı.




Daha önce yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu başlatan emniyet ve savcıları ‘ihanet içinde’ olmakla suçlayan Erdoğan, listeyi genişletti. Hiçbir karşılık beklemeden kendisini bu milletin imanının kurtulması için adayan ‘abi ve ablaları’ da hain ilan etti. İftiralarına yenilerini ekledi: “Hoca dedikleriniz, abi dedikleriniz, abla dedikleriniz hem size hem de kendi ülkelerine karşı apaçık bir ihanetin içindeler. Bu ajanlık faaliyetinden bunun hesabını soracağız. Bunlara talimat veren elebaşlarından da soracağız. Bu paralel yapı, milletvekillerinin, gazetecilerin, işadamlarının, sanatçıların da kayıtlarını tutmuş. Sesli, görüntülü kayıtları var. O kayıtlarla şantaj yapıyorlar. O kayıtlarla herkesi tehditle yanlarına çekmeye çalışıyorlar.”


Erdoğan, ‘Kabataş kumpası’ konusunda da kutuplaştırıcı ifadeler kullandı. Gezi olayları sırasında sadece Kabataş’ta değil Türkiye genelinde başörtülülere saldırılar olduğunu öne sürdü: “Şimdi bu medya arkasına paralel yapıyı alarak, sermayeyi alarak güya bize gündem dayatmaya çalışıyor. Üzerinden aylar geçtikten sonra Kabataş’taki çirkin saldırının görüntülerini yayınlayıp güya oradaki çirkinliği örtmeye çalışıyorlar. Türkiye genelinde Gezi olayları sırasında başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar. Bir mağdurenin beyanlarına itibar etmiyorlar. İfade tutanağına itibar etmiyorlar. Adli Tıp raporuna itibar etmiyorlar. O mağdurenin vücudundaki darp izlerine itibar etmiyorlar. Bir görüntü üzerinden olayın olmadığını anlatmaya çalışıyorlar. İşte bu kadar sorumsuzlar. Kadına şiddet noktasında aslan kesilirler. Ama söz konusu olan bir dindarsa! Başörtülüyse bunların pusulası işte böyle şaşar.”



http://ift.tt/1oG31lv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder