18 Şubat 2014 Salı

“Çocuklarımız Sahipsiz Kalmasın” başlıklı seminer büyük ilgi gördü

“Çocuklarımız Sahipsiz Kalmasın” başlıklı seminer büyük ilgi gördü


Zaman France Lyon muhabiri İsmail Çıtak tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarımız Sahipsiz Kalmasın” başlıklı seminerde, çocukları elinden alınan aileler ve koruyucu aile'nin önemi ve kimler koruyucu aile olabilir gibi konular işlendi.




Zaman France Rhone Alpes Bölgesi Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerlere Lyon ve Oyonnax’da bulunan Anadolu Kültür Merkezi (Centre Culturel Anatolie) ev sahipliği yaptı. Düzenlenen seminere çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Zaman France Lyon şubesi tarafından gerçekleştirilen seminerde Fransa’da çocukları elinden alınan aileler ve koruyucu aile'nin önemi ve kimler koruyucu aile olabilir gibi konular işlendi. Geçen yıl Zaman France’ın gündeme getirdiği her iki konu da kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Seminerle ilgili konuşan Zaman France Lyon muhabiri İsmail Çıtak, “Toplumumuzda maalesef bu tür sıkıntıların gün geçtikçe arttığına tanıklık ediyoruz. Bu sorunların temelinde de maalesef eğitim düzeyindeki yetersizlik bulunuyor.”, dedi.


Çıtak, “Geçen yıl gazetemizde gündeme getirdiğimiz çocuğu elinden alınan aileler meselesi hala güncelliğini koruyor. Takip ettiğimiz benzer birçok yeni dosya var. Ortada yaşanmış bunca acı tecrübe varken anne ve babaların, çocuklarının gerek eğitim gerekse aile hayatını önemsemelerini istiyoruz.”, diye konuştu.


Konuyla ilgili Fransız ve Türk makamlardan da destek beklediklerini belirten Çıtak, geçen yıl Annemasse’da yaşayan bir Türk aileyi koruyucu aile olması için ikna ettiklerini söyledi. Çıtak, “O hafta gazetemiz, “Çocuklarımız Sahipsiz Kalmasın!” manşetiyle çıkarak bu konuya dikkat çekmişti. Şimdi bu konuyu projelendirip devlet kurumlarının da desteği ile Fransa’da yaşayan Türk toplumuna anlatmak ve onları koruyucu aile olmasını teşvik etmek istiyoruz.”, şeklinde açıklama yaptı.


Bilgilendirme toplantısına katılan Rumeysa Uysal, “Üç çocuk annesi biri olarak semineri ilgi ile takip ettim. Çocuklarımızın iki kültürlü bir ortamda yetişiyor olmalası birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Önemli ve enteresan bir konu. Şimdiye kadar anlatılan şeyleri hiç duymamıştık ve bu seminerden sonra bizlerin de bu konuda bir şeyler yapabileceğimizi öğrenmiş olduk. Zaman gazetesine teşekkür ediyorum.”, diye konuştu.


Program hakkında değerlendirmede bulunan Nergis Türkmengargın ise, “Seminerden çok etkilendim. Medyadan takip ettiğim kadarıyla bu meseleyle ilgili bir şeyler duymuştum ama bu konuyu ilk kez bu kadar detaylı olarak dinleme fırsatım oldu. Seminer sayesinde bu konuda da bir şeyler yapılabileceğini öğrenmiş oldum.”, şeklinde konuştu.



http://ift.tt/1nKsJ4Z

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder