13 Şubat 2014 Perşembe

İngiliz basını Mesut Özil’i sorguluyor

İngiliz basını Mesut Özil’i sorguluyor


Sezon başında Real Madrid’den Arsenal’e transfer olan ve Premier Lig’e fırtına gibi başlayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, İngiliz medyasının hedefinde.




Sporx’in haberine göre ilk 9 maçında 3 golün yanı sıra 4 asistle dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, son 9 karşılaşmada sadece 1 asist yapınca eleştirilerin odağı haline geldi. Özellikle Daily Mail gazetesi; “Mesut Özil nerede? Wenger tüm takımını eleştiriyor ama özellikle bir kişiyi daha fazla. “Tembel” Özil, ayağında top tutamıyor, sahada gölge gibi dolaşıyor.” eleştirisi getirdi.


İngilizlerin diğer ünlü gazetelerinden The Guardian da; “Mesut Özil’in en son ne zaman 50 milyon Euro’luk bir futbolcu gibi oynadığını hatırlıyor musunuz? Belki, Kasım 2013’te Napoli maçında böyleydi.” yorumu getirdi. The Metro ise şöyle bir soru sordu: “Mesut Özil, yeni Bergkamp mı... yoksa yeni Arshavin mi?”


Buna karşılık Arsenal menajeri Arsene Wenger ise tüm bu eleştirilere kulağını kapatmış gözüküyor. Fransız teknik adam Mesut’a Manchester United maçında güvendiğini belirterek; “Mesut Özil, kötü maçlar oynamış olabilir. Ancak, o Premier Lig’in fiziksel oyununa alışmaya çalışıyor. Bana soracak olursanız, o kesinlikle çok özel bir oyuncu.” ifadelerini kullandı.












http://ift.tt/1bruV1o

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder