27 Haziran 2013 Perşembe

Aziz Yıldırım: Kurumlarla kişileri ayıran UEFA çatırdar

Aziz Yıldırım: Kurumlarla kişileri ayıran UEFA çatırdar


Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, UEFA'nın kurumlarla şahısları ayırdığını ve verdiği bu karar nedeniyle çatırdadığını ve off olduğunu söyledi.




UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri ve profesyonel futbol takımının 2+1 yıl men cezası almasıyla ilgili kararı değerlendiren Başkan Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin yeniden başlayacağı ile ilgili bir soruya verdiği cevapta şunları söyledi:



"O anlamda bir planımız yok. Türkiye'de bir yargı var. Yargıtay'ın vereceği karar her şeyi sil baştan yapılandıracak ya da devam ettirecek. UEFA'nın vereceği her karar Türkiye'deki yargıya bağlı kalacak. Ceza aslında 2 yıl… Biz 1 yılını zaten çektik. Bunun da açıklaması yapılmadı. UEFA'nın en şanssız ve en zora sokacak davasıdır bu… Eğer kişiler ve kurumları ayırırsanız UEFA'nın tüm kuralları off olur, UEFA çatırdar. Bu davanın içinde yalnız ben yokum 63 kişi var. Benim her konuşmam 63 kişiyi de bağlıyor. Ama arkada insanlar var. Kendi hayat tarzları başka olan insanlar var. Yargıtay kararı belli olsun o zaman konuşuruz."



"GENELKURMAY BAŞKANIN TERÖRDEN YATIYOR, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Hem düşüncede hem de yapı olarak mücadeleyi seven biri olduğunu da belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Gerçek Fenerbahçeliler, bu süreçten Fenerbahçe'nin zarar görmeden geçmesini istiyor. Bu ülkede Genelkurmay Başkanı terör suçundan içeridedir. Bunu başka yerde söyleseniz, sözün bittiği yerdir. Burada hepimiz yargı davasının bitmesini bekleyeceğiz. Bu bir günde kesilip atılamaz. 10 yıl sonra bile konuşulacak. Normal zamanda bu karar alınabilir miydi? Burası spor kulübüdür. Burada menfaat olamaz, ya da menfaat sağlanamaz. Bunun hesaplarını verecekler." dedi.



Başkan Aziz Yıldırım, yönetim olarak amaçlarının üye sayısını milyonlara çıkarmak olduğunu da belirterek, "Biz Fenerbahçe için elimizden geleni yaptık, hatalarımız da olmuştur. Fenerbahçe için amaç artık üye sayısını 17 binlerden milyonlara çıkartmaktır. Bizden olan arkadaşlar çalışıyorlar. Bu tüzüğü hazırlıyorlar; kongreden geçireceğiz." dedikten sonra. Mehmet Ali Aydınlar'ın haklı olduğu ile ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:



"Bu soruşturmalar olmasaydı, sportif olarak araştırmayı yapsalardı bu böyle olmayacaktı. Sportif yargılayın bizi dedik. Tapeler bunlardır… Yan yana koyup söylesinler… İbrahim Akın'a 100 bin lira, euro ve dolar verdiğimiz söyleniyor… Hangisi doğru…. Benim hesaplarım incelendi, öyle bir para görülmüyor."



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/aziz-yildirim-kurumlarla-kisileri-ayiran-uefa-catirdar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder