26 Haziran 2013 Çarşamba

Fenerbahçe 2+1, Beşiktaş 1 yıl Avrupa’dan ihraç edildi

Fenerbahçe 2+1, Beşiktaş 1 yıl Avrupa’dan ihraç edildi


Türk futbolu, dün UEFA’dan çıkan kararla sarsıldı. 3 Temmuz sürecine yönelik şike iddialarıyla Disiplin Kurulu’na gönderilen Fenerbahçe 2+1, Beşiktaş 1 yıl Avrupa kupalarından men edildi. 5 senede yeniden şüphe duyulmazsa Sarı-Lacivertlilerin +1 cezası iptal olacak. UEFA, aralarında Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı’nın da yer aldığı 7 kişiye dair sonuç açıklamadı. İspanyol müfettişinden ek rapor istedi.




Türk futbolu, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan şike iddialarına yönelik soruşturmanın ardından dün UEFA’dan gelen haberle en büyük depremi yaşadı. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Disiplin Kurulu’na gönderen UEFA, Sarı-Lacivertlileri 2+1, Siyah-Beyazlıları ise 1 yıl Avrupa kupalarından ihraç etti.


2+1'in anlamı ne?

Kanarya’nın cezasındaki +1, yapılacak 5 senelik denetimle, herhangi bir suç unsuruna rastlanmaması durumunda iptal edilecek. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kardeşi Alaeddin Yıldırım, yöneticilerden Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan’la birlikte Beşiktaş’ın eski asbaşkanı Serdal Adalı ve eski hocası Tayfur Havutçu için ek rapor istedi.


Beşiktaş tahkim'e gidiyor

İki kulüp şimdi 3 gün içerisinde UEFA Tahkim Kurulu’na itirazda bulunacak. Eğer Tahkim, Disiplin’i onarsa son çare olarak CAS’a gidilecek. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden de olumsuz bir netice çıkması halinde kararların uygulanmasından başka bir yol kalmayacak. Sürecin en geç 15 Temmuz’da tamamlanması bekleniyor.


Fenerbahçe cezayı KAP'a bildirdi

Geçen sezon da malî kriterlere uymadığı gerekçesiyle Avrupa’ya gidemeyen Beşiktaş’ın Başkanı Fikret Orman, “Yanlış hesap Bağdat’tan dönecek.” dedi. Fenerbahçeli idarecilerden Yasemin Merçil, Avrupa futbolunun patronundan daha uzun bir gerekçe beklediklerini söyledi. Adalı ve Havutçu’nun avukatı Nail Gönenli ise müvekkillerinin aklanmasını umduklarını ifade etti. Spor hukukçularından bir kısmı UEFA’nın kişi ve kulüplere ait dosyaların ayrılmasını doğru bulmadı. Federasyon’un yanlış adımlar attığını düşünenler de çoğunlukta.


Alex'ten 'ceza' tweet'i

Beşiktaş’ın 21, Fenerbahçe’nin 22 Haziran’da yaptığı sözlü savunma sonrası gözlerin çevrildiği UEFA, cezaları dün saat 19.30 itibarıyla faks yoluyla bildirdi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, Disiplin Kurulu’nun İspanyol müfettişi Miguel Palacios’un raporu uyarınca iki ekibimize Avrupa kupaları yolu kapandı. Cezaları açıklarken söz konusu duruşmaları da dikkate alan UEFA’nın, şahıslarla ilgili şu an hükme ulaşamaması iki sebebe bağlandı. Avrupa futbolunun patronunun kişilere dair cezaya yeterli belge ve doküman olmadığı kanaatine vardığı ya da tam bir sonuca ulaşamadığı fikri ağırlık kazandı. Pek de sürpriz sayılamayacak gelişme Fenerbahçe ve Beşiktaş cephesinde tepkiyle karşılandı. Kulüp avukatları dün gece hummalı bir çalışmayla hazırladıkları geniş dosyayı bugün Tahkim Kurulu’na iletecek.

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/fenerbahce-2-1-besiktas-1-yil-avrupadan-ihrac-edildi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder