19 Haziran 2013 Çarşamba

Zaman France okurları Albertville’de aile yemeğinde buluştu

Zaman France okurları Albertville’de aile yemeğinde buluştu


Zaman France Rhone Alpes Temsilciliği Türk toplumunun yoğun olarak bulunduğu Albertville şehrinde Zaman France Aile Yemeği adı altında bir program düzenledi. Gazetenin Fransa’da yaşayan Türk toplumu için taşıdığı misyon katılımcılar ile paylaşıldı.




Zaman France Rhone Alpes Temsilciliği Alberetville’de düzenlediği Aile Yemeği’nde okuyucularıyla buluştu. Yaklaşık 700 davetlinin katıldığı buluşmada gazetenin Rhone Alpes Temsilcisi ve Lyon Muhabiri İsmail Çıtak Zaman France hakkında bilgi verdi. Rhone Alpes bölgesinin birbirinden farklı yerleşim birimlerinde başlattıkları “Ya gazeteniz Zaman France olmasaydı” konulu birçok seminer düzenlediklerini kaydeden Çıtak, bölgede bulunan gazete okurları ile hem bilgilendirme toplantıları hem de aile yemeği vesilesi ile düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi.



Zaman France’ın her kesimden insanı kucaklamak gibi önemli bir misyonunun olduğunu kaydeden Çıtak, gazetenin toplumun farklı kesimleri arasındaki görünen ve görünmeyen her türlü sınırı ortadan kaldırmayı amaçladığını ifade etti.



Dünyanın çeşitli ülkelerinde basılan ve referans olarak kabul gören Zaman Gazetesi’nin birikimini Zaman France’a taşımayı hedeflediklerini ifade eden Çıtak, gazetenin yeni boyutuyla birlikte içeriğinin de zenginleşeceğini belirtti.



Türk toplumunun Fransa’da kendisini doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren meseleler karşısında hakikate uygun bir şekilde ifade edebileceği en etkili alanların başında medyanın geldiğine dikkat çeken Çıtak, gerek Türk gerekse Fransız makamlarının Fransa’da yaşayan Türk toplumunun karşılaştığı problemleri ve elde ettiği başarıları Zaman France aracılığıyla takip ettiğini söyledi.



Fransa’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerin gün geçtikçe Zaman France gibi toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir gazeteye olan ihtiyacının arttığına dikkat çeken gazeteci, Zaman France olarak Fransa’da yaşayan Türk toplumuna daha fazla katkıda bulunmak istediklerinin altını çizdi.



Programın bir diğer misafiri Senegal Türk Okulu mezunlarından Lamine Traore ise Türkçe olarak yaptığı konuşmada Zaman France’ın Fransa’da yaşayan Türk toplumunun eğitim ve aile hayatına olumlu anlamda birçok katkısı bulunduğunu belirtti. Program Anadolu Kültür Merkezi Lyon Şubesi öğrencilerinin okudukları şiirler ile son buldu. Mehmet Altunbilezik isimli öğrencinin ezbere okuduğu İstiklal Marşı salondan büyük alkış aldı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/zaman-france-okurlari-albertville-de-aile-yemeginde-bulustu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder