21 Haziran 2013 Cuma

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları beyaz perdeye taşınıyor

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları beyaz perdeye taşınıyor


ABD'nin International Capital Alliance (ICA) şirketi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin yaşadıklarını beyaz perdeye taşıyor.




Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ICA şirketinin öncülüğünde Hollywood'dan 3 yapımcı ile girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Vali Tapsiz, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıların dramını anlatan 2 kısa film ve bir belgesel yapılması için anlaşma sağladıkları kaydetti. Ayrıca sığınmacı vatandaşlar adına dünyaca ünlü bir müzik grubunun Kilis'te yardım konser vereceğini belirten Vali Tapsız, "Bu sayede Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik yardım çabalarının uluslararası boyuta taşınacak." dedi.

Çadırkentte ve konteynır kentte kalan yaklaşık 200 bin Suriyelinin yaşadıkları acı, beyaz perdeye taşınıyor. Kilis'te güneş enerjisi ve cam üretim fabrikası kurarak 7 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlayan ICA şirketi, Suriyeli mültecilerin yaşamlarını film haline getirecek.Vali Tapsız, "ICA şirketi, Suriyeli mülteciler için sinema filmi çekebileceklerini, ayrıca yardım amaçlı konserler düzenleyebileceklerini ifade etti. Vali Tapsız, "Los Angeles'da düzenlenen Anadolu Kültür ve Yemek Festivali'ne katıldık. ICA firması bizi orada 3 tane Hollwood yapımcısı ile buluşturdu. Yapılan görüşmelerde Suriye'de yaşanan dram ile ilgili bir belgesel hazırlanması ve 2 kısa film hazırlanmasına karar verildi. Bu sayede Türkiye'nin Suriyelilere yapmış olduğu yardımları uluslararası kamuoyuna daha iyi bir şekilde anlatılacak." dedi.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının yapılan yardımların dünya kamuoyuna duyuramamak olduğunu ifade eden Tapsız şunları kaydetti: "Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Angelina Jolie'ye Kilis'teki kampı kendim gezdirdim ve o insanlara ülkemizin yaptığı yardımları anlattım. Jolie yaptığı açıklamada bütün dünyayı gezdiğini ancak böyle bir kamp görmediğini ifade etti. İyi anlatabiliyorsak bunu söyletebiliyoruz. Kendimizi anlatabilmek, yaptıklarımızı gösterebilmek için böyle bir proje düşündük. Bunun finansmanını ICA firması karşılayacak. Kilis'e gelip kampı gezecekler. En kısa zamanda çekimler başlayacak. Ülkemizin yapmış olduğu çalışmalar uluslararası alanda paylaşılacak."

Vali Tapsız, ayrıca dünyaca ünlü bir müzik grubu The Four Tops Live JWE'yi Kilis'e getirip, Suriyeli mülteciler adına yardım konser vereceklerini belirtti. Tapsız, Eylül ayında yapacakları ABD ziyaretinde, Türkiye'nin Suriyeli vatandaşlara yapmış olduğu yardımları senato üyelerine anlatacaklarını ifade etti.



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/sinema/suriyeli-multecilerin-yasadiklari-beyaz-perdeye-tasiniyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder