24 Haziran 2013 Pazartesi

BAC’ta akıl almaz kopya skandalı

BAC’ta akıl almaz kopya skandalı


Paris’te kızının yerine BAC İngilizce sınavına girmek isteyen bir anne suçüstü yakalandı.




52 yaşında olduğu belirtilen Caroline adlı anne, Bossuet Notre-Dame de Paris Lisesi’ne giderek lise öğrencisi kızı Laetitia’nın yerine sınavı yapmaya başladı. Kimlik kontrolü sırasında durumu fark eden gözetmenlerin diğer öğrencileri rahatsız etmemek için bir süre bekledikten sonra anneyi salondan çıkardı. BAC sınavına girenlerin yaş aralığı çok geniş olduğu için 52 yaşındaki annenin rahatlıkla sınav salonuna girdiğini açıklayan okul görevlisi, durumun kimlik kontrolü sırasında fark edildiğini açıkladı. Karakola götürülen kadının sorgulanmasının ardından mahkemeye çıkarıldığı kaydedildi.



Kopya çekmenin büyük bir suç sayıldığı Fransa'da kopyacı anneye 9.000 Euro para cezası verilmesi veya 3 yıl hapse mahkum edilmesi kararlaştırıldı. Daha iyi bir not almak için annesini sınava yollayan 19 yaşındaki Laetitia’nın ise 5 yıl boyunca hiçbir sınava giremeyeceği ve hiçbir okula kayıt yaptıramayacağı belirtildi.



Yasalar gereğince Fransa'da BAC sınavlarında kopya çektiği belirlenen adayların sınavları geçersiz sayılıyor. Özellikle de profesyonel yollarla ( SMS, bluetooth gibi) kopya çektiği tespit edilen adaylar hiçbir yüksek okula başvuramadıkları gibi, kopya çektikleri de sicillerine işleniyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/bacta-akil-almaz-kopya-skandali.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder