19 Haziran 2013 Çarşamba

Irkçı saldırının yaşandığı Paris'in kuzey banliyösünde tansiyon düşmüyor

Irkçı saldırının yaşandığı Paris'in kuzey banliyösünde tansiyon düşmüyor


Fransa'nın başkenti Paris'in kuzey banliyölerinden Argenteuil'de son dönemde artan ırkçı saldırılar polisi harekete geçirdi. Fransız polisi, Argenteuil'de sosyal paylaşım sitesi üzerinden Müslümanlara tehditler savuran bir şüpheliyi gözaltına aldı.




Polisten yapılan açıklamada 46 yaşında olan şüphelinin evinde yapılan aramada da birçok silah ele geçirildiği kaydedildi. Zanlının Ekim başında hakim karşısına çıkacağı belirtildi.



Bu arada Argenteuil'in de bulunduğu Val d'Oise Bölgesi Valisi Jean-Luc Nevache, son haftalarda Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılardan sonra bölgede bulunan Müslüman dernekleriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor.



Vali Nevache'nin geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayıp 4 aylık çocuğunu kaybeden başörtülü hamile bayandan sonra İslamofobik saldırılarla mücadele konusunda devletin kararlılığına vurgu yapacağı kaydedildi. Jean Luc Nevache'nin ayrıca birlikte yaşama ve huzur için bireysel sorumluluk çağrısında bulunacağı aktarıldı.



Saldırıya uğrayan başörtülü hamile bayanla ilgili Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCİF)de bildiri yayınladı. Açıklamada henüz doğmamış bir çocuğun öldüğüne vurgu yapılarak onun ölümünün bir aileyi değil tüm toplumu etkileyeceği kaydedildi. İçişleri Bakanı Manuel Valls'a da çağrıda bulunan CCİF, suçluların bir an önce yakalanarak hakim karşısına çıkarılması gerektiğini aktardı. Ayrıca Valls'ın ırkçı saldırıdan sonra hiçbir açıklama yapmadığına da vurgu yapılırken ''Bir mağdurun durumu onun kökenine mi bağlıdır?'' sorusu yöneltildi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/irkci-saldirinin-yadandigi-parisin-kuzey-banliyosunde-tansiyon-dusmuyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder