18 Haziran 2013 Salı

Fransızlar mutsuz

Fransızlar mutsuz


Yaşam standartları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmelerin aksine Fransızlar hayatlarından memnun değil.




Paris Ekonomi Okulu öğretim üyesi Claudia Senik, İnsani Gelişme Endeksi raporlarında çizilen olumlu tabloya karşın, Fransızların yaşamlarından memnun olmadıklarını dile getirdi. İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada Fransızların mutsuz oluşunun doğal yapılarından kaynaklandığını söyleyen Senik, Fransa dışında yaşayanların da bulundukları ülke vatandaşlarından daha memnuniyetsiz olduklarına dikkat çekti. Fransa’daki göçmenlerin Fransızlardan daha mutlu yaşadıklarını da ortaya koyan araştırmalara göre, topluma entegre oldukça göçmenlerin memnuniyetsizlikleri de artıyor.



İnsanı Gelişme Endeksi; eğitim, gelir ve sağlık durumları dikkate alınarak oluşturuluyor. Fransa’da yaşam standartlarının elverişliliğine vurgu yapan The Guardian gazetesi ise “150 bin İngiliz orada yaşamayı tercih etti” şeklinde açıklamalara yer verdi.



Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) raporuna göre Fransa’da 15-44 yaş aralığındaki ölümlerin trafik kazalarından sonraki en büyük sebebi olan intihar 30-39 yaş grubunda da en yaygın ölüm sebebi.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/fransizlar-mutsuz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder