26 Haziran 2013 Çarşamba

İndirimli dövizli askerlik bedeli haftaya belli oluyor

İndirimli dövizli askerlik bedeli haftaya belli oluyor


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dövizli askerlikle ilgili yurt dışındaki vatandaşların memnun olacağı bir rakamın ortaya çıkacağını açıkladı. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dövizli askerlikkonusunda gelinen son duruma ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ta 24 Haziran'da yaptığı açıklamada 10 gün içinde yeni ücretin belli olacağını açıkladı.




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanlardan oluşan heyete dövizli askerlikle ilgili hazırlıkların tamamlanması için talimat verdiğini belirten Bozdağ, "Çalışmayı bitireceğiz. Muhtemelen önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda karar çıkacaktır" dedi.

Dövizli askerlikte belirlenecek rakam için yasaya gerek olmadığını ifade eden Bozdağ, bedelin yüzde 50'ye kadar artırılması ya da azaltılmasına Bakanlar Kurulu'nun yetkili olduğuna işaret etti.

Bozdağ, bedelin aşağı çekilmesi kararı alındığını anlatarak, "Yurt dışındaki vatandaşlarımızın hepsinin memnun olacağı rakam ortaya çıkacaktır. Rakamı epey aşağı çekme iradesi var" diye konuştu.



"10 GÜNE AÇIKLARIZ: BEDEL DÜŞECEK"

Bülent Arınç, salı günü 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu'nun ardından dövizli askerlikle yaptığı açıklamada, « Bu konuda beklenti içen vatandaşlarımıza şunu söyleyebilirim. Bu bedelin 10 bin Avro üzerindeki bedelin yüksek olduğu, ödenmesinde güçlük çekildiği talepleri 4 ay öncesinden Bakanlar Kurulu'na gelmişti. Sayın Başbakanımızın yaptığı toplantılarda en az 2025 kişiye söz vermek suretiyle bu konuda ne düşündüklerini ifade etmelerini istemiştir. Bu konu bugün de görüşüldü. Taleplerin haklı ve makul olduğuna karar verildi. Milli Savunma Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ biraraya gelerek önümüzdeki 1 hafta 10 gün sonra bu yurttaşlarımızın bu bedelin düşürüleceği haberini vereceğiz. Evet bedel düşürülecektir. » ifadelerini kullandı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/indirimli-dovizle-askerlik-bedeli-haftaya-belli-oluyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder