26 Haziran 2013 Çarşamba

Frankofon öğrenciler Fransa-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

Frankofon öğrenciler Fransa-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi


Türkiye Öğrenci Konseyi üyesi Frankofon öğrenciler, Paris Maison de l’Europe’da Fransa- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Konuşmacılar ve davetliler Fransa ve Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve eğitim konularındaki görüşlerini paylaştı.




Türkiye Öğrenci Konseyi’ne bağlı Fransızca eğitim gören öğrenciler, Paris’te Yuvarlak Masa Toplantısı düzenledi. Maison de l’Europe’da gerçekleşen programda Fransa-Türkiye ilişkileri ele alındı. İki ülke ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda, ekonomik, siyasi ve eğitim konularında katılımcılar görüşlerini dile getirdi. Programın oturum başkanlığını Kanal 24 Fransa Temsilcisi ve Star Gazetesi yazarı Saadet Oruç yaparken, Paris Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Ali Onaran, Fransız Senatör Jean Yves Leconte, Galatasaray Üniv. Rektör Yardımcısı Jean Jacques Paul, Zaman France Genel Yayın Yönetmeni Emre Demir, Saint Michel Fransız Lisesi Müdürü Jacques Augereau ve Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en genç adayı Maxime Werner konuşmacı olarak katıldı.



Öğrenci Konseyi adına açıklama yapan Ömer Erkut Bulut, Fransa -Türkiye ilişkilerinden en çok Frankofon öğrencilerin etkilendiğine dikkat çekerek, “Diplomatik sorunlar farklı alanlara sirayet edebilmektedir. Bu kesimlerden biri de, Frankofon olmamız sebebiyle bizleriz.” dedi. İki ülke arsındaki ilişkilerin olumsuz seyrettiğini belirten Taygun Öngören, “Bu tabloyu değiştirmek adına Türkiye Öğrenci Konseyi’ndeki arkadaşlarımız Egemen Aktan, Ediz Tokabaş ve Elif Şahin ile birlikte yoğun bir çalışma içine girdik.” ifadelerini kullandı. Ekonomi, siyaset ve eğitim konularının tartışıldığı Yuvarlak Masa Toplantısı’nın ardından ortaya konulan bütün fikirlerin rapor halinde çıkarılarak paylaşılacağı açıklandı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/frankofon-ogrenciler-fransa-turkiye-iliskilerini-degerlendirdi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder