26 Haziran 2013 Çarşamba

Hız tutkunlarına kötü haber: Radarlar artıyor

Hız tutkunlarına kötü haber: Radarlar artıyor


Fransa'da yılda 2.000 kişinin ölümüne neden olan trafik kazalarını en aza indirmek için hız ölçen radarların sayısı arttırılıyor. Bakanlıklar arası yol güvenliği delegesi Frédéric Péchenard mevcut radarların arttırılarak 2013 yılının sonunda 4.200’e çıkarılacağını açıkladı.




Bu yeni kararla, sürücülerin radara yakalanma korkuları arttırılarak tüm güzergahlarda başta hız ihlali olmak üzere tüm trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılmak amaçlanıyor. Trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen oranda azaltılması üzerine çalışmalar yürüten Péchenard, bu sayede trafik kazası sonucu ölümlerin azaltılmasının hedeflediğini dile getirdi.



Yol Güvenliği Ulusal Konseyi direksiyon başında telefonla konuşmak ya da mesaj atmak gibi dikkat dağıtıcı davranışların engellenmesi için de bir kampanya başlatılacağını açıkladı. Ölümcül trafik kazalarının yüzde 10’nun cep telefonu kullanırken gerçekleştiğini belirten yetkililer, Fransa’da gençlerin yaklaşık üçte biri direksiyon başındayken elektronik posta ya da kısa mesaj yazıyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/hiz-tutkunlarina-kotu-haber-radarlar-artiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder