27 Haziran 2013 Perşembe

Mali Teknik Direktörü: Önümüze Fransa çıkarsa, amacımız onları yenmek olacak

Mali Teknik Direktörü: Önümüze Fransa çıkarsa, amacımız onları yenmek olacak


FIFA U20 Dünya Kupası D Grubu'nda mücadele veren Mali, gruplardan çıkmak istiyor. Fransa tarafından Mali'ye yapılan askeri operasyon karşısında açıklamalarda bulunan Mali Teknik Direktörü Moussa Keita, gruplardan çıktıkları zaman karşılarına Fransa'nın çıkması halinde galibiyetten başka bir düşünceye sahip olmayacaklarını ifade etti.




U20 Dünya Kupası'nda D grubunda mücadele veren Mali, hazırlıklarını Gaziantep'te devam ediyor. Grupta 2 puanla 3'üncü sırada yer alan Mali, Cuma günü oynayacakları Meksika maçı ile gruptan çıkma biletini almak istiyor. Kesinlikle Meksika maçını kazanmaları gerektiğini belirten Mali Teknik Direktörü Moussa Keita, "Tek bir amacımız var önümüzdeki maçla ilgili o da 3 puan almak. Kesinlikle maçı kazanmalıyız. Başka hiç bir şansımız yok. Bizim amacımız buraya gelirken gruptan çıkmaktı. O bakımdan önümüzdeki Meksika maçında 3 puan için maça çıkacağız ve maçı galibiyetle tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Gruptan çıktığınız zaman Fransa ile eşleşmeyi ister misiniz? sorusuna cevap veren teknik adam Keita, şu açıklamalarda bulundu: "Mali'nin kuzeyindeki olaylar son bulmuştur. Önümüzdeki yıl seçimler olacak. Biz buraya futbol için geldik. Eğer ki gruptan çıkarsak yolumuza Fransa çıkarsa amacımız onları da yenmek olacaktır. Başka bir düşünceye sahip olamayız. Tabi bu futbol, dediğimiz gibi her zaman bir galip bir de mağlup takım vardır. Kim karşımıza çıkarsa amacımız her zaman galip gelmektir. Amerika, İspanya, Nijerya kim olduğu önemli değil. Eğer turu geçersek bizim yolumuza kim çıkarsa onlara karşı oynayacağız. Aynı zamanda Türkiye'de çıkarsa onlara karşı da oynamak isteriz."

Turnuvada kendisinin bir favori takımının olmadığını dile getiren Keita, grup açısından bakıldığında Yunanistan ve Paraguay avantajlı konumda olduğunu ancak, kendi takımının da avantajlı olduğunu ifade etti. Turnuva'da birçok yetenekli oyuncuların olduğuna dikkat çene Keita, yeni Messi'lerin bu turnuvadan çıkacağına inandığını kaydetti. Oynadıkları maçlarda Türk taraftarların kendilerini desteklemesinin oldukça mutluluk verdiğine değinen Keita, bu desteğin kendilerini de olumlu yönde etkilediğini söyledi. Keita, "Türkiye'yi çok güzel bir ülke olarak gördük. Öncesinde Antalya'daydık. Önceki kampımız oradaydı. Türk halkını çok kibar bulduk. Bize karşı çok sıcak kanlılar. Kendi ülkemdeki insanlar gibiler. Özellikle Antep'e geldikten sonra buradaki halkın bize karşı ilgisi çok yüksekti. Bizi destekliyorlar, bunu biliyoruz ve bunun için de onlara çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/mali-teknik-direktoru-onumuze-fransa-cikarsa-amacimiz-onlari-yenmek-olacak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder