19 Haziran 2013 Çarşamba

Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri Lyon’da sahiplerini buldu

Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri Lyon’da sahiplerini buldu


Avrupa'da Türk sinema ve müziğinin yaşatılmasına emek veren sanatçıların desteklenmesi amacıyla düzenlenen Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri üçüncü kez sahiplerini buldu. Lyon’da Osmanlı halılarının da sergilendiği tarihi Musée Des Tissus’de gerçekleşen galada en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödülünü ‘Küçük Cinayetler’ isimli film aldı. COJEP Sanat ve Kültür Merkezi tarafından düzenlen programa Türkiye’den Selçuk Yöntem, Burak Hakkı, Ezgi Mola gibi isimler katıldı.




Selçuk Yöntem’in başkanlığını yaptığı Gümüş At Sinema Jürisi’nden 3 ayrı dalda ödül alan ‘Küçük Cinayetler’ filmi geceye damgasını vurdu. Almanya’da çocuk ve genç suçlularla mücadelenin yeni kurallarla sertleştirildiği bir dönemi anlatan filmin yönetmeni Adnan Köse en iyi yönetmen ödülünü, Kleine Merde ise en iyi senaryo ve en iyi film ödülünü elde etti.



Gümüş At Ödülleri artık her yıl Lyon'da verilecek

Cojep International Derneği Başkanı Ali Gedikoğlu törende yaptığı açılış konuşmasında üçüncüsünü gerçekleştirdikleri ödül töreninin ilkini Brüksel’de, ikincisini ise Gent’de yaptıklarını ve bu programın bundan sonra her yıl Lyon’da düzenleneceğini söyledi. Gedikoğlu “Avrupa’da yaşanmış 50 yıllık hikayemiz var. Bunun sinema diline çevrilmesini istiyoruz. Avrupa’ya yaptığımız katkıların unutulmasını istemiyoruz. Bu katkılar sinemaya ve müziğe dönüştürülmez ise yitik bir tarih ve kimlikle karşı karşıya geleceğiz. Özellikle bu konuda Yahudi yönetmen ve sanatçıların ortaya koydukları eserlerden ve oluşturdukları etkilerden alacağımız çok önemli derslerin olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.



Yöntem, Gezi Parkı’na selam yolladı

Jüri Başkanı tiyatro sanatçısı Selçuk Yöntem, Gümüş At ödüllerinin atın ruhunu, atın dinamikliğini, atın paylaşımcılığını, atın süratini ve atın dürüstlüğünü ele aldığını ve bundan sonra öneminin daha da artacağını söyledi. Yöntem ayrıca “Türkiye’de zor durumda olan Gezi Parkı’na selam yolluyorum” ifadelerini kullandı.



Programda en iyi klasik müzik sanatçısı ödülünü kazanan Karsu Dönmez’in sergilediği canlı performans büyük beğeni topladı.



Gümüş At Ödülü’nü kazananlar:



  • En iyi film, en iyi senaryo: Kleine Merde ( Küçük Cinayetler)

  • En iyi yönetmen: Adnan Köse

  • En iyi kadın oyuncu: Özge Çelik

  • En iyi erkek oyuncu: Erol Sander

  • En iyi belgesel: Türk Pasaportu

  • En iyi halk müzik sanatçısı: Ulaş Hazar

  • En iyi klasik müzik sanatçısı: Karsu Dönmez

  • En iyi genç yetenek: Serdar Keskin

  • En iyi Pop müzik sanatçısı Yeliz

  • Onur Ödülü:İsmael Ferrouki

  • Özel Ödül: Anais Baydemir



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/sinema/gumus-at-sinema-muzik-odulleri-lyonda-sahiplerini-buldu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder