20 Haziran 2013 Perşembe

Elektrikli kiralık arabalar yaygınlaşıyor

Elektrikli kiralık arabalar yaygınlaşıyor


Hızla yaygınlaşan bisiklet kiralama sistemlerinin yanı sıra Paris, Strasbourg ve Lyon gibi büyük şehirlerde elektrikli arabaların kiralanabildiği istasyonlar da hizmete girdi.




Park sorunu yaşatmayan ve çevre dostu elektrikli araçlar özellikle kalabalık şehirlerdeki park sorununa bir çözüm olarak ortaya çıktı. Tamamen elektrikle çalıştıkları için benzin masrafı da olmaması sebebiyle ilgi gören arabaları kullanmak için ehliyet, nüfus cüzdanı ve banka kartı sahibi olmak yeterli. İnternet üzerinden yapılan abonelik işleminde günlük, aylık veya yıllık abonelik seçenekleri bulunuyor. Araçtaki ekran sayesinde teknik arızalar bildirilerek servis ekibinin hızlıca müdahalesine olanak sağlayan sistemde hava yastığı, GPS aleti ve ilk yardım çantası gibi sürücü güvenliğine dair tüm ayrıntılar düşünülmüş durumda.



Abonelik fiyatları

Ile de France’ta Autolib adıyla bilinen uygulama kapsamında 144 Euro yıllık abonelik ücretinin ardından her 30 dakikalık kullanım için 5 Euro ödeniyor. 30 Euro olan aylık abonelikte ise araçları yarım saat kullanmanın bedeli 6 Euro. Günlük abonelik için ise 10 Euro ödeme yapıldıktan sonra her yarım saat için 7 Euro talep ediliyor. Her bölgede farklı şirketler tarafından kiralanan elektrikli araçların ücretleri şehirden şehire farklılık gösteriyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/elektrikli-kiralik-arabalar-yayginlasiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder