25 Haziran 2013 Salı

Fransa'da terör hazırlığındaki 6 kişi yakalandı

Fransa'da terör hazırlığındaki 6 kişi yakalandı


Fransa'nın başkenti Paris'te " soyguncu çete'' üyesi olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Paris ve çevresinde, terörle mücadele ve asayiş büro ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin Fransa'da terör saldırısına hazırlandıkları iddia edildi.




Gözaltındaki 22-38 yaş aralığındaki şüphelilerin 4'ünün Fransız, diğer ikisinin ise Komor ve Benin vatandaşı olduğu kaydedildi. Operasyonda 3 Kalaşnikof , 10 el bombası, bir roketatar ve 29 fünyenin de ele geçirildiği açıklandı. Gözaltındaki şüphelilerin güvenlik birimleri tarafından ciddi suçlardan tanındığı belirtilirken Seine-et-Marne bölgesindeki postane şubesinin soyulması ile de bağlantılı oldukları sanılıyor.



İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada olayın çok yönlü soruşturulduğu, şüphelilerin önemli kısmını sonradan İslam'ı seçmiş kişiler olduğu belirtildi.



Fransa'da geçtiğimiz Ekim ayında da bir terör hücresine operasyon yapılmış, gurubun lideri Jeremie Louis-Sidney, operasyon sırasında ölü ele geçirilmişti.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/fransada-teror-hazirligindaki-6-kisi-yakalandi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder