15 Kasım 2013 Cuma

2,5 dönüm arazisini cami yapılması için bağışladı

2,5 dönüm arazisini cami yapılması için bağışladı


Bitlis'te ikamet eden 75 yaşındaki hayırsever Cemile Derman, geçen yıl kaybettiği eşinden miras kalan 2 bin 500 metrekare araziyi cami yapılması için Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesi'ne bağışladı.




Cami için arazi bağışlayan Cemile Derman'ı, Zeydan Mahallesindeki evinde ziyaret eden Bitlis Müftüsü Abdülkerim Akbaba, herkese örnek olacak bir davranışta bulunan Cemile Derman'a teşekkür edip, Kur'an-ı Kerim hediye etti.


Cemile Derman'ın örnek bir davranış sergilediğini belirten Müftü Akbaba, "Cemile Ninemizden Allah razı olsun. Örnek bir davranış sergiliyor, geçici olanı değil de kalıcı olanı tercih ediyor. Cami yapanlar, yer verenler, camiye en küçük bir şekilde hizmet edenler ayeti kerime ve hadisi şeriflerde övülmüşlerdir. Bitlis Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki bu arsa çok değerli. Kendileri de Allah katında değerli olsun, Allah kendilerinden razı olsun." diye konuştu.


Cemile Derman ise bağışladığı arazi üzerine bir cami yapılmasını istediğini belirterek, "Dünya geçici onun için bu bağışı yapıyorum." dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/2-5-donum-arazisini-cami-yapilmasi-icin-bagisladi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder