20 Kasım 2013 Çarşamba

UDEB’li işdamları Bosna Hersek’e hayran kaldı

UDEB’li işdamları Bosna Hersek’e hayran kaldı


Bretagne Girişimciler Birliği’nin (UDEB) düzenlediği Saray Bosna gezisine katılan işadamları, şehrin tarihi dokusu karşısında hayran kaldıklarını belirtti. Geziyi Zaman France’a değerlendiren UDEB Başkanı Taner Başol, “Bosna Hersek’i ziyaret etmek için çok geç kaldık.” dedi.




Batı Fransa'da faliyet gösteren Bretagne Girişimciler Birliği (UDEB) Bosna Hersek gezisi düzenledi. 16 davetlinin katıldığı gezi programı çerçevesinde Sarajevo, Mosta ,Trenvink gibi Bosna Hersek'in önemli şehirleri ziyaret edildi.Batı Fransa'da ekseri inşaat sektöründe yatırımları bulunan UDEB üyeleri Bosna Hersek’in tarihi ve kültürel dokusu karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.


SARAY BOSNA’YI GEÇ TANIDIK

Bosna Hersek’in Osmanlı mimarisini ve doğa güzelliklerini keşfetmekte geç kaldıklarını itiraf eden UDEB Başkanı Taner Başol ,“Bosna'yı çok geç tanıdık. Buralara daha önceden gelmemiz gerekiyordu. Özellikle Fransa’da yetişen gençlerimiz buraları mutlaka görmeli.” dedi.


BOŞNAKLAR BİZE UNUTTUKLARIMIZI HATIRLATIYOR

Rennes bölgesinden geziye katılan Hüseyin Üstün, Bosnaya hayran kaldığını, Boşnak kültürü ile Türk kültürünün birbirine çok yakın olduğunu söyledi. Üstün, gezi sırasında dinleme şansı bulduğu Bosna’da 9 yıl önce kurulan ve Sırp, Hırvat ve Boşnak çocuklardan oluşan Fatih Sultan Mehmet Korosu’nun kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. Gezi çerçevesinde Bosna'da faliyet gösteren Sema eğitim kurumlarını ve Burç üniversitesini de ziyaret edildi.


Bosnalı girişimcilerle görüşme fırsatı bulan UDEB’li işadamları, Bosna Hersek’in ekonomik durumu ve ülkedeki yatırım imkanları hakkında da geniş bilgi aldı. Batı Fransa’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren CGB Genel Müdürü İbrahim Bilgiç, “ Boşnaklar bize unuttuklarımızı hatırlatıyor. Bizi kendi memleketimizin havasında ağırladılar ve misafir ettiler. Hiçbir yabancılık çekmedim. Kendimi evimde yani memleketimde hissettim. ” dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/udeb-li-isadamlari-bosna-hersek-e-hayran-kaldi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder