21 Kasım 2013 Perşembe

Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği toplantısı İstanbul'da

Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği toplantısı İstanbul'da


Fransa Bisiklet Turu (Le Tour De France), İtalya Bisiklet Turu (Giro d'İtalya), İspanya Bisiklet Turu (La Vuelta a Espana) gibi en üst düzey yarışların organizatörlerinin üye olduğu, yarışların koordinasyonu, haklarının korunması ve dayanışma için kurulan AIOCC- The International Association of Cycling Race Organisers (Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği) her yıl kasım ayında düzenlediği yıllık toplantısını, bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Titanic Port Hotel'de gerçekleştirecek.




Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği'nin Başkanı Fransa Bisiklet Turu Genel Direktörü Christian Prudhomme, İspanya Turu Genel Direktörü Javier Guillen Bedoya, UCI Yol Komisyonu Başkanı Tom Van Damme ve UCI Spor ve Teknik Direktörü Philippe Chevallier gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 70 kişilik toplantı, 2009 yılında birliğe özel davetle üye olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun katkılarıyla İstanbul'un tanıtımı için eklenen gezilerle ve programlarla yapılacak.


Programa Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul'un ev sahibi olarak Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ve Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney de eşlik edecek.


Yıldan yıla yükselen başarı grafiği ile 2009 yılında dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2.HC kategorisine alınan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, AIOCC-The International Association of Cycling Race Organisers'ın 2009 yılında Brüksel'de düzenlenen yıllık toplantısında üyeliğe davet edildi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; başta Fransa, İtalya, İspanya turu olmak üzere dünyada yapılan tüm diğer büyük yarışlar gibi bu birliğin oy hakkı olan üyesi oldu.


1956 yılında organizatörler tarafından uluslararası arenada kendi haklarını korumak ve bir güç oluşturmak amacıyla kurulan The International Association of Cycling Race Organisers, dünyada yapılan en büyük organizasyonlar temsil edildiği için uluslararası bisiklet camiasında saygı gören ve fikirlerine değer verilen bir birlik olarak biliniyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/uluslararasi-bisiklet-yarisi-organizatorleri-birligi-toplantisi-istanbul-da.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder