27 Kasım 2013 Çarşamba

İzmir, 2020 EXPO için sunumunu yaptı

İzmir, 2020 EXPO için sunumunu yaptı


Dünyanın en büyük organizasyonlarından EXPO'ya 2020 yılı için aday olan İzmir, son sunumunu yaptı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, sunumda yaptığı konuşmada, "Akdeniz ve Karadeniz'in buluşma noktası; barışın, demokrasinin, huzurun ve refahın merkezi, 156 milyonluk bir hinterlandın odak noktası İzmir adına tarihi bir başarıya daha imza atmak için huzurlarınızdayız." dedi.


2005 yılında tarihin en başarılı Üniversite Oyunları'nı düzenlediklerini hatırlatan Aziz Kocaoğlu, "Şimdi, Türkiye olarak katıldığımız ilk EXPO'dan tam 169 yıl sonra bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapabilmek için buradayız. Tüm dünyayı kucaklamaya hazırız." dedi.


2015 adaylık sürecinden çok şey öğrendiklerini ifade eden Kocaoğlu, mükemmel bir EXPO'nun reçetesini artık çok iyi biliyoruz. Size tüm ülkelerin ve 35 milyon ziyaretçinin yer alacağı mükemmel bir organizasyonu vaat ediyoruz." diye konuştu.


Katılımcı ülkeler ve ziyaretçileri mükemmel bir atmosferde karşılayacaklarını dile getiren Aziz Kocaoğlu, "Çünkü tarihteki en etkileyici EXPO alanını hazırlıyoruz." dedi. Başkan Kocaoğlu, 'Herkes için Sağlık' temasına uygun olarak İnciraltı'nda 690 hektarlık alanda inşa edilecek sağlık turizmi bölgesi hakkında bilgi verdi.


'Yüzülebilir Körfez' hedefiyle dünyanın en önemli çevre projelerinden birini İzmir'de uyguladıklarını dile getiren Aziz Kocaoğlu, İzmir için 2020 hedeflerinin önemli bir kısmını şimdiden gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Aziz Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hindistan'daki sosyal yardım faaliyetlerine verdiği destekle ilgili film gösterildi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise EXPO 2020 İzmir'in olağanüstü verimli bir AXPO'ya dönüşmesi için gayretli ve kararlı bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Müezzinoğlu, İzmir entegre sağlık projesindeki kalıcı tesislerin, İzmir'in sağlık alanında dünya çapında konumlanmasını sağlayacağını, bilimsel ilerlemelere, toplantılara ve konferanslara ev sahipliği yapmasına imkan tanıyacağını vurguladı. Müezzinoğlu, Türkiye olarak EXPO 2020 sorumluluğunu üstlenmeye hazır oldukların ifade etti. Mehmet Müezzinoğlu, 'Herkes için Sağlık' temasıyla, bütün dünyanın hakkaniyetli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti alma hakkı olduğunu vurgulayarak, en uygun temanın ve şehrin seçileceği ümidini dile getirdi. Müezzinoğlu, "Sağlık umuttur, sağlık gelecektir." sözleriyle konuşmasını tamamladı.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/izmir-2020-expo-icin-sunumunu-yapti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder