20 Kasım 2013 Çarşamba

Fransa Büyükelçiliği Diyarbakır’da kadına yönelik şiddet semineri düzenledi

Fransa Büyükelçiliği Diyarbakır’da kadına yönelik şiddet semineri düzenledi


Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından Diyarbakır'da 'Kadına yönelik şiddet' konulu seminer düzenledi. Dedeman Otel'de yapılan etkinliğe Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin, Fransa ve Türkiye'nin ilgili bakanlıklarından yetkililer, uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.




Seminer sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Büyükelçi Laurent Bili, Fransa'da bir dönem günde 3 kadının eşi tarafından öldürüldüğünü anlattı. Bili, "Zamanla biz de özel program ve yasalar geliştirdik. Özellikle Fransa'da Adalet Bakanlığı, örgütler ve belediyeler birlikte çalışıyor. Biz bu tecrübeyi getirmek istedik. Çünkü Diyarbakır Rennes ile çalışıyor ve Fransa Büyükelçiliği de AMER örgütü ile çalışıyoruz. Bununla ilgili temel bir seminer yapmak istedik." diye konuştu.


Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadının faillerinin bulunup bulunmadığı yönündeki sorusu üzerine Bili, "Fransa'da herkes bu cinayeti açıklamak istiyor. Bu sorgulama araştırma devam ediyor. Maalesef belli bir sonuç yok. Çok hızlı olursa iyi olmayacak, zamana ihtiyacımız var. Ama sonunda açıklayacağız bu konuyu." ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesine her hangi bir engel görüyor musunuz sorusu üzerine Büyükelçi Laurent Bili, Türkiye ile tekrar normal bir müzakere sürecinin başladığını kaydetti. Bili, "Bu 22. Fasılı Fransa destekli açıldı. Ve şimdi normalleşme oluştu. Fransa artık bir engel değil tam tersi haziran ve temmuz aylarında Fransa çok yardımcı oldu." şeklinde konuştu.


Büyükelçi Laurent Bili, çözüm sürecinden umutlu olduklarını da sözlerine ekledi.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/fransa-buyukelciligi-diyarbakir-da-kadina-yonelik-siddet-semineri-duzenledi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder