27 Kasım 2013 Çarşamba

Fransız GDF Suez'e Belçikalı rakip

Fransız GDF Suez'e Belçikalı rakip


Kolektif, Fransa’da GDF’in sürdürdüğü fiyat politikasının dışında daha başka alternatiflerin mümkün olduğunu göstermek için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.




Fransız gaz piyasasında en büyük paya sahip şirket konumunda bulunan Gaz De Fance’ın (GDF) yıllardır sürdürdüğü yüksek fiyat politikasına tepki olarak, UFC-Que choisir Tüketici Derneği, Belçikalı Lampiris gaz şirketiyle anlaşmaya vardı. Derneğin seçtiği Belçikalı Lampiris şirketi, Fransa’da yürürlükteki olan gaz fiyatlarının çok altında bir fiyat politikası izleyeceğinin sözünü veriyor. "Hep birlikte daha ucuz gaz" kampanyası çerçevesinde, 130 bin’e yakın kişinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.


UFC-Que choisir Kurumsal İlişkiler Müdürü Cédric Musso bu kampnyayla tüketiciye söylenenin aksine, Fransa’da GDF’in sürdürdüğü fiyat politikasının dışında daha başka alternatiflerin mümkün olduğunu göstermek istediklerini söyleyen Musso,şirket seçiminde, müşterilere cazip bir fiyat politikasının sunulmasının dışında, şirketin güvenirliği ve de müşteriler tarafından yapılacak olası şikayet ve taleplere cevap verecek nitelikte şirket bünyesinde bir müşteri destek ekibinin yer alması gibi kriterlerin etkili olduğunu söyledi.


Lampiris Geliştirme Sorumlusu Julien Tchernia ise bu tür bir ticari girişimin bir benzerini daha önce Belçika'da tecrübe ettiklerini söyleyen Tchernia, tüketicilerin satın alacakları gaz fiyatı hakkında, nihai fiyatın dağıtılacak gaz miktarı ve müşterilerin coğrafi dağılımına göre belirleneceğini ifade etti.


Fransa’daki gaz piyasasının bir başka aktörü olan Eni France'ın Genel Müdürü Daniel Fava tüketicilerin her şeyden önce fiyatlarda öngörülebilirlik ve istikrar aradığını belirtirken, GDF Suez’in Fransa'daki gaz piyasasındaki hegemonyasına, bu gibi girişimlerin son vermesi açısından önemli olduğunu söyledi.


Kendilerinin de Eni France olarak, Horizon Assistance kampanyası kapsamında müşterilerine 3 yıl boyunca sabit fiyat garantisi ve ücretsiz teknik destek hizmeti sunduklarını hatırlatıyor. Eni France’un 250 000 müşteriye sahip olduğunu ve 2016’ının sonuna kadar bu sayıyı 650 bin'e yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.


Fransa’daki tüketicilerin ortak arzusu ise son dönemde telekomünikasyon sektöründe olduğu gibi artan rekabet sayesinde, enerji fiyatlarının düşüşe geçmesi.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/fransiz-gdf-suez-e-belcikali-rakip.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder