22 Kasım 2013 Cuma

Dört büyüklerin gözü Mevlüt'te

Dört büyüklerin gözü Mevlüt'te


Saint Etienne’de forma giyen milli forvet Mevlüt Erdinç, dört büyüklerin radarına girdi. Mevlüt’ün, gol attığı Kuzey İrlanda maçı sonrası, Süper Lig’de oynamak istediğini söylemesi başta Fenerbahçe olmak üzere Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u harekete geçirdi.




Yerli golcü sıkıntısı yaşayan Süper Lig’in dört büyükleri A Milli Takım’ın gurbetçi forveti Mevlüt Erdinç’i gözüne kestirdi. Halen Fransız ekibi Saint Etienne’de forma giyen milli oyuncuyu F.Bahçe’nin yanı sıra G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor da transfer listesine ekledi. Özellikle Semih Şentürk’ün yerini dolduramayan Sarı-Lacivertlilerin, yabancı kontenjanının giderek azaltılmasını da hesaba katıp Mevlüt’e kancayı taktığı bildirildi. Daha önce görev yaptığı takımlarda da 26 yaşındaki yetenekli oyuncu ile çalışmak isteyen Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, bu düşüncesini yönetimle paylaştığı ifade edildi.


Fatih Terim’in, Milli Takım’ın başına geçmesinden sonra performansındaki artış dikkat çeken Mevlüt, sadece F.Bahçe’nin değil, yerli forvet arayan G.Saray, Beşiktaş ile Trabzonspor’un da gündeminde. Üstelik başarılı futbolcu, artık Türkiye’de oynamaya sıcak bakıyor. Milli Takım’ımızın K.İrlanda ile yaptığı hazırlık maçındaki tek golü atan Mevlüt, Zaman’a verdiği röportajda, dört büyük kulüpten birine gelebileceğini söylemişti. Yetenekli futbolcu, Didier Drogba hayranı olduğunu söylerken Sarı-Kırmızılılara da yeşil ışık yakmıştı. Drogba ile yan yana oynamak istediğini itiraf eden 1.81 m. boyundaki golcü, aynı menajere sahip olduğu Fildişili oyuncu ile sık sık telefonda görüştüğünü dile getirmişti. Buna karşılık elindeki hücum oyuncularından yeterli verimi alamayan Beşiktaş ile Trabzonspor’un da Mevlüt’le yakından ilgilendiği kaydedildi. Hatta Bordo-Mavililerin, Milli Takım kampı sırasında gurbetçi yıldızın aklını çelmek için kendi oyuncuları Aykut Demir’i görevlendirdiği öğrenildi.


LAKABI ‘BİZON’

Futbol kariyerine 1996’da doğup büyüdüğü Fransız şehri Saint-Claude’nin altyapısında başlayan Mevlüt, yıldızını Sochaux’da parlattı. 2004-2009 yılları arasında attığı gollerin yanı sıra hırslı ve savaşçı kimliğinden dolayı ‘Bizon’ lakabını alan milli oyuncu, daha sonra Paris Saint Germain’e imza attı. PSG’deki ilk sezonunda kaydettiği 15 golle takımının en skorer ismi olan Mevlüt, geçen sene Rennes’de boy gösterdi. Eylül ayında 4 milyon 500 bin Euro karşılığında Saint Etienne’in yolunu tutan başarılı forvetin, yeni kulübü ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/dort-buyuklerin-gozu-mevlut-te.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder