27 Kasım 2013 Çarşamba

İzmir EXPO'da elendi

İzmir EXPO'da elendi


Fransa'nın başkenti Paris'teki EXPO 2020 ile ilgili karar oylamasının yapılacağı oturum öncesi aday kentler son sunumlarını gerçekleştirdi. İzmir, Paris'teki BİE Kongresi'nde 2020 EXPO oylamasında ilk turu başarıyla geçti. Dubai 77, Ekaterineburg 39, İzmir 33, Sao Paulo 13 oy aldı. Sao Paulo elendi. İkinci tura geçildiğinde ise İzmir elendi.




Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg, sunumlarında kentlerinin avantajlarını, EXPO'yu neden istediklerini, konuşmalar ve video gösterileriyle anlattı. Sao Paulo'nun sunumu sırasında, mini bir canlı konser de delegelere verildi.


İZMİR'İN SUNUMUNU DEFNE SAMYELİ YAPTI

Ekaterinburg'un ardından İzmir son sunumunu yaptı. Sunuculuğunu Defne Samyeli'nin yaptığı İzmir'in son sunumunda ilk konuşmayı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gerçekleştirdi. Salona girmeden önce değerlendirmede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Hayırlısı olsun. EXPO'nun kazanılması için tüm gayreti gösterdik" dedi.


ERDOĞAN'DAN MESAJ: İZMİR EXPO İÇİN EN İDEAL ŞEHİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BIE delegelerine mesajı video görüntüsüyle yayınlandı. Başbakan Erdoğan mesajında, "EXPO 2020, Akdeniz, Balkanlar, Kafkasya açısından büyük önem taşıyor. İzmir, 48 ülkeye 1.5 miyar insana üç saatlik mesafede olması nedeniyle EXPO için ideal. EXPO için hükümet olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihiyle İzmir, sizleri asla unutamayacağı misafirperverlikle en iyi şekilde ağırlayacaktır. İzmir'den desteğinizi esirgemeyin. Herkes için sağlık idealini hep birlikte gerçekleştirelim" dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/izmir-expo-da-elendi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder