25 Kasım 2013 Pazartesi

AGCO, Ortadoğu yedek parça merkezini Türkiye'ye açıyor

AGCO, Ortadoğu yedek parça merkezini Türkiye'ye açıyor


Tarımsal makine üretiminde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan AGCO Corporation, Fransa'daki ikinci fabrikasını Paris'in kuzeyinde yer alan Beauvais'te açtı. 8 bin metrekare alana kurulu Türkiye pazarına da hitap edecek yeni fabrikanın, 15,5 milyon Euro'ya mal olduğu kaydedildi.




Açılışta yer alan AGCO Corporation Türkiye Pazarlama Müdürü Mete Has, AGCO'nun Türkiye'de yedek parça ve satış sonrası hizmetler merkezi açacağını söyledi. Has, AGCO'nun, Massey Ferguson ve bulundurmuş olduğu diğer markalarla yapacağı Türkiye'deki yatırımın sadece genel müdürlük ve merkez ofis hizmetleri veren bir yer olmayacağını kaydederek, ''Satış sonrası ve yedek parça ana dağıtım merkezi olacak. Türkiye Cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve Balkanlar'a hizmet verebilecek Ortadoğunun yedek parça merkezi olacak.'' diye konuştu.


''TÜRKİYE PAZARININ BİR BÖLÜMÜNÜ KAYBETTİK''

AGCO CEO'su Martin Richenhagen da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Fransa'da 8 bin metrekare kurulu alanda inşaa edilen yeni fabrikada Massey Ferguson traktörleri için kabin üretileceğini kaydetti. AGCO'nun Türkiye yatırımları hakkında da bilgi veren Richenhagen, AGRO'nun Türkiye partneriyle ilgili yaşadığı problemler nedeniyle son yıllarda üretim yapamadıklarını belirterek, Türkiye pazarının bir bölümünü bundan dolayı kaybettiklerini söyledi. Bunun kendileri için çok kolay bir durum olmadığının altını çizen Martin Richenhagen, ''Ama gelecek seneden itibaren buna bir çözüm bulacağımızdan eminim.'' dedi. Agro CEOSU, Türkiye pazarı için küçük traktörler ürettiklerini de hatırlatarak gelecek yıldan itibaren 60 ve 125 beygir arasında traktörlerin de Türkiye pazarı için üretileceğini vurguladı.


Fransa'da AGCO bünyesinde kurulan ilk fabrikanın da yer aldığı Beauvais'de açılan Beauvais2 isimli fabrika, Massey Ferguson traktörleri için kabin üretimi gerçekleştirecek. Beauvais'de açılan yeni fabrika ile toplam işçi sayısının da 2 bin 500'e yükseldiği belirtildi.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/agco-ortadogu-yedek-parca-merkezini-turkiye-ye-aciyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder