19 Kasım 2013 Salı

Hükümet sinir krizi eşiğinde patlamaya hazır

Hükümet sinir krizi eşiğinde patlamaya hazır


1 buçuk senedir ülkenin başında olan Cumhurbaşkanı François Hollande'a halk desteği tarihin en düşük seviyesinde seyrederken Le Parisien gazetesi 'Ekonomik kriz batağına saplanmış, şiddet ve ciddi ırkçı eğilimlerin yaşandığı, krizin eşiğinde, patlamaya hazır bir ülkenin resmi olarak gördüğü', 15 Fransızın Cumhurbaşkanı François Hollande'a atfen kaleme aldığı mektupları yayınladı.




'Ülkenin mevcut ekonomik durum ile ilgili kaygıları, endişeleri, hayal kırıklıkları, boşa çıkan umutları, öfkeleri' ile kaleme alındığı söylenen mektuplarda, Hollande'dan istihdam, iş güvenliği, satın alma gücündeki düşüş, güvenlik gibi konularda somut adımlar atılması isteniyor.


Son dönemde, hükümetin her reform projesi halktan ciddi tepki ve karşı çıkışlara sahne oluyor. Bretagne bölgesinde olduğu gibi çevre vergisi gibi ufak bir kıvılcım, sert sosyal protestolara dönüşebiliyor. En son 1 Ekim'de sükunet ve birlik olunması beklenen Birinci Dünya savaşında ölen askerlerin anma törenine katılan François Hollande'a yapılan ıslıklı protesto da bu ağır havanın bir tezahürü. Her alınacak reformun küçük kıvılcımlar misali büyük yangınlara dönüşmesinden çekinen hükümet ve parti sosyalist üyeleri bunu artık açık şekilde dile getirmekten çekinmiyor.


Küreselleşmeyle birlikte gelen sorunların, yürütme mekanizmasının her geçen gün hareket alanı daraltırken François Hollande'ın Fransızların artan talep ve kaygılarına nasıl bir cevap vereceği merak konusu.










http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/hukumet-sinir-krizi-esiginde-patlamaya-hazir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder