27 Kasım 2013 Çarşamba

Erdoğan: İzmir, sizleri asla unutamayacağınız bir misafirperverlikle ağırlayacak

Erdoğan: İzmir, sizleri asla unutamayacağınız bir misafirperverlikle ağırlayacak


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, EXPO 2020 için aday olan İzmir’e bir video mesajla destek istedi.




Mesajında, İzmir’in EXPO’ya ev sahipliği yapmasının Ortadoğu, Akdeniz, Balkanlar ve Kafkaslar olmak üzere bölge açısından da büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: İzmir, 48 ülkeye ve 1,5 milyar insana sadece 3 saatlik mesafede olması hasebiyle de EXPO 2020 için son derece ideal bir konumda bulunuyor. Hükümet olarak bizler, EXPO 2020 için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihi, kültürel zenginlikleri ve harikulade iklimiyle Ege’nin incisi olan İzmir, sizleri asla unutamayacağınız bir misafirperverlikle, en iyi biçimde ağırlayacaktır. Sizlerden tek bir ricamız var: İzmir’den desteğinizi esirgemeyin. ‘Herkes İçin Sağlık’ idealini gelin birlikte gerçekleştirelim.”


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir’in sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik zenginlikler ile konumuna dikkat çektiği konuşmasında Victor Hugo’nun ‘şehirlerin prensesi’ dediği İzmir için destek istedi.


Konuşmaların ardından Türkiye ve İzmir'i tanıtan bir film gösterildi. EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak şehir, bugünkü oylamayla belli olacak. Delegeler, İzmir'in en güçlü rakibinin Dubai olduğu konusunda birleşiyor.


{youtube}B_mEn23OcVE|500|315|0{/youtube}



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/erdogan-izmir-sizleri-asla-unutmayacaginiz-bir-misafirperverlikle-agirlayacak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder