29 Kasım 2013 Cuma

Portekizlilerin alternatifi hazır

Portekizlilerin alternatifi hazır


Beşiktaş’ın son dönemdeki öncelikli gündem maddesi Fernandes ile Almeida. ‘Mukavele uzatma’ krizinin başrolündeki Portekizli yıldızlara dair yeni bir açıklama daha geldi. “Ayrılırlarsa üzülürler.” diyen Başkan Fikret Orman’ın çantasında, Gökhan Töre’nin yanı sıra kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk de vardı.




Beşiktaş’ta Manuel Fernandes ile Hugo Almeida’ya yönelik spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Sözleşmeleri Mayıs 2014’te sona erecek Portekizli yıldızlarla yeni dönemle ilgili henüz uzlaşı sağlanamadı. Yakın geçmişte, “Önce başarı, sonra kontrat. Ben yedi yetimin hakkını dağıtmam.” cümlesini kuran Başkan Fikret Orman, gündemine yine ikiliyi aldı. BJK TV’nin konuğu olan deneyimli yönetici, açıklamalarıyla şaşırttı: “İkisinin de devre arasında ve sezon sonundaki alternatifleri var.”


Siyah-Beyazlı formayı giymenin kolay bir iş olmadığını, değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Fikret Orman, “Fernandes’in kalmasından yanayız; ancak geleceğini şekillendirme aşamasında ona da hak tanıyorum. Görüşmelere başladık; fakat şu ana kadar sonuç alamadık ve teması durdurduk. Bu süreyi birlikte yaşayalım, o da düşünsün.” ifadesini kullandı. Almeida’nın bonservisinin yapılan anlaşmaya göre gitmese de fon şirketine mukavele bitiminde ödeneceğini bildiren Başkan, “Mücadele eden ve az sakatlanan Almeida’yla devam etmeyi planladığımızı söylemiştik. Garanti ücretinin bir kısmını maç başı olarak değiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Orman, yetenekli futbolculara ilişkin umutlu olduğunu aktardı: “Oyuncunun da bizi istemesi lazım. Beşiktaş’ta kalmak avantajlarına. Ancak olmazsa olmaz değil. Ayrılırlarsa üzülürler. Ben aynısını yaşamam; çünkü kulübün menfaatleri ön planda.”


Vodafone Arena ismini alacak yeni statlarının inşaatı süresince futbol takımının Kasımpaşa’da oynayacağını anlatan Orman, Süper Lig’in 5’inci haftasındaki Olaylı Galatasaray derbisine ayrı bir paragraf açtı: “Üzerimizden ciddi bir silindir geçti. 34 maçımızı deplasmana attı. Ayağa kalkmak büyük camia işidir. Olağanüstü bir sene geçiriyoruz. Güllük gülistanlık bir ortam yok.” Orman, malî girişimlere de açıklık getirdi: “Ekibin göğüs sponsoru önümüzdeki yıldan itibaren Vodafone olacak. Sırt reklamında Beko’yla anlaştık. Hentbolde de Aygaz’la 2 yıllık imza atacağız.”


Yeni stadın protokolü imzalandı

İnönü’yü yıkan Beşiktaş, Vodafone Arena’nın inşaatına başlamak için stadın esas sahibi Spor Genel Müdürlüğü’yle üst kullanma hakkı için gerekli olan protokolü revize edemedi. BJK İnşaat ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun’la birlikte başkent Ankara’ya çıkarma yapan Siyah-Beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’la bir araya geldi. İzin işlemlerinin konuşulduğu toplantıda imzalar atılamadı. Kartal, yeni stadyumun reklam kazançlarının yüzde 5’ini ve isim sponsorluk gelirinin yüzde 20’sini (23 milyon dolar) vermekle mükellef. Galatasaray ise yönetmelikten önce TT Arena’yı yapıp pazarladığını belirterek bu parayı ödemeye yanaşmıyor. Sayıştay diretince konu mahkemeye taşınmıştı.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/portekizlilerin-alternatifi-hazir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder