20 Kasım 2013 Çarşamba

Fransa Brezilya vizesini kaptı

Fransa Brezilya vizesini kaptı


Ukrayna'da 2-0 yenilen Fransa, kendi evinde Mamadou Sakho'nun maçın 72. dakikakasında attığı 3. gol sayesinde Brezilya Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Bu galibiyet, Fransa'nın değişik şehirlerinde büyük sevinç gösterilerine neden oldu.




Stade de France'da oynanan karşılaşmayı seyredenler arasında Cumhurbaşkanı François Hollande da vardı. 90 dakikanın sonunda Mamadou Sakho ve Karim Benzema'nın attığı goller sayesinde rakibini 3-0 yenen Fransa'nın maçını değerlendiren Hollande, “Bu takım çok tartışıldı ama bu akşam zoru başardılar. İnaçlarını kaybetmetmedikleri ve bize bu zafer gecesini yaşattıkları için her birine teşekkür ediyorum.” dedi. Maçın bitiş düdüğünün hemen ardından, Fransa'nın birçok şehrinde galibiyetin kutlaması yapıldı.


Geceye, Fransa-Ukrayna maçının hakemi Slovenyalı Damir Skomina da vermiş olduğu tartışmalı kararlarla damga vurdu. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde net bir şekilde ofsayt durumunda bulunan Benzema'nın pozisyonuna hakem 'devam' kararı verdi ve o gol ile Fransa 2-0 öne geçti.


Slovenyalı hakem Damir Skomina bu skandal gol kararı vermesinin ardından akıllara 2009'da oynanan Fransa-İrlanda Cumhuriyeti maçı geldi. 2010 Dünya Kupası play-off maçında Fransa, normal süresi 1-0 İrlanda'nın lehine sonuçlanan maçtan 1-1'lik skorla ayrılmış ve Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmıştı. O maçın İsveçli hakemi Martin Hansson'un Henry'nin topu eliyle düzelterek golü 104. dakikada Gallas'a attırması uzun süre konuşulmuş, Henry'nin eliyle düzelttiği durum için, "Tüm eller Henry'i işaret ediyor" ve "Hakeme göre Henry'nin eli kural dışı değil, Tanrı'nın eli" başlıkları atılmıştı .Hatta İrlandalılar UEFA Başkanı Platini olmasından dolayı 'hakem baskı altında' kaldı iddiası yapmıştı.




http://www.zamanfransa.com/haber/spor/fransa-brezilya-vizesini-kapti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder