20 Kasım 2013 Çarşamba

Dövizli Askerlik'te geri ödeme yok!

Dövizli Askerlik'te geri ödeme yok!


Dövizli Askerlik bedelinin 10 bin Euro’dan 6 Bin Euro’ya düşürülmesi Avrupalı Türkleri sevindirirken, 10 bin Euro ödeyenlerin 4 bin Euro'luk geri ödeme beklentisi sonuçsuz kaldı. Geri ödeme konusunda Zaman France’ın sorularını yanıtlayan konsolosluk yetkilileri, 4 bin Euro'luk farkın mevcut yasalar çerçevesinde geri ödenmeyeceğini ifade etti.




6 bin Euro’ya düşürülen dövizli askerlik için 10 bin Euro ödeyenlerin mağduriyeti sürüyor. 4 bin Euro'luk farkın geri ödeneceğinin umudunu taşıyan Fransalı Türklerin beklentileri konsolosluk kaynaklarınca yapılan açıklamalardan sonra boşa çıktı. Dövizli askerlik ve geri ödeme konusunda Zaman France’ın sorularını yanıtlayan yetkililer, 4 bin Euro'luk farkın mevcut yasalar çerçevesinde geri ödenmeyeceğini duyurdu.


20 Temmuz 2013 tarihinden önce dövizli askerlik için başvuran ve 10 bin Euro ödeyen vatansaşların dış temcilciliklere geri ödemeler ile ilgili çok sayıda soru yönelttiklerini söyleyen konsolosluk yetkilileri, bu konuda Milli Savunma Bakanlığının dış temcilciliklere verilen direktifler doğrultusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini söylüyor.


Dövizle akserlik husunda yürürlükte olan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda, tek yetkili kurumun Milli Savunma Bakanlığı (MSB) olduğuna dikkat çeken konsolosluk yetkilileri, vatandaşların konu ile ilgili tereddütlerini gidercek ve gerektiğinde uygulama esaslarını belirleyecek tek kurumun (MSB) olduğunun altını çiziyor.


ASAL’ın uygulama esalarında geri ödeme yok!

Askerlik işlemleri hakkında vatandaşları bilgilendirmekle yükümlü Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı’nın (ASAL) Konsolosluklara gönderdiği 'Dövizli askerlik uygulama esaslarında geri ödeme' başlıklı bilgi notunda, geri ödemeler hakkında açıklık getiriyor. Buna göre, 20 Temmuz 2013 tarihinden önce dövizli askerlik başvurusunda bulunmuş ve 10 bin Euro ödeyerek terhis belgesi almış kişilere herhangi bir geri ödemenin yapılmayacağı açık şekilde ifade ediliyor.


Uygulama Esaslarına göre, 5 bin 112 Euro üzerinden başvuranların ve de 38 yaş sınırını dolduracak olanlarının sene sonuna kadar bu miktarı tamamlamalatı bekleniyor. (MSB) Asker Alma Dairesi Başkanlığı’nın uygulama esaslarında 10 bin Euro’dan başvurup taksit ödemesi halen devam edenler için mevcut ödemelerini 6 bin Euro'ya tamamlamalarının yeterli olacağı belirtiliyor. Önceden 10 bin Euro’dan başvurup 6 bin Euro'nun üzerinde ödeme yapmış olanların ise başka ödeme yapmalarına gerek kalmadığı açıklanırken, fazladan ödenmiş olan miktarın iade edilmeyeceğinin altı çiziliyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/dovizli-askerlikte-geri-odeme-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder