20 Kasım 2013 Çarşamba

Farklılıklar aynı gemide buluştu

Farklılıklar aynı gemide buluştu


Kuruluşundan bu yana, Türkler ve Fransızlar arasındaki ilişkileri pekiştirmek için çalışma yürüten, Maison des Dialogues Derneği üç semavi din için özel anlamı bulunan Aşure Günü münasebetiyle gemi turu düzenledi. Lyon’da Rhone nehri üzerinde gerçekleştirilen “Kültürel Paylaşım” temalı program farklı dil, din ve kültürden çok sayıda insanı biraraya getirdi.




Programa katılan konuklardan, Villefranche Belediye Başkan Yardımcısı Marielle Velut, “Bu akşam burada sadece yemek yemek için değil birbirimizi daha yakından tanımak için bir araya geldik. Program Fransız, Türk, Ermeni kökenli insanları bir arada buluşturan çok güzel bir sivil insiyatif .”şeklinde konuştu.


Eski iş adamlarından John Couzian ise program hakkı, “Ben Ermeni kökenli biriyim. Bugün, buraya Türk dostlarımın daveti üzerine katıldım. Yeni insanları tanıma ve onlarla sohbet etme fırsatım oldu.” ifadelerini kullandı.


Programa, Credit Mutuel St Fons şubesi yöneticisi Philippe Joly ve yardımcısı Celine Jarjaval, FEDİF Rhone Alpes İşadamları (Syner’j) Derneği Başkanı Fatih Demiray, RadioMit programcılarından Yasemin Aslan, Espace Des Affluences Derneği Başkanı Yurdanur Baran ve Saint Fons Belediye Meclis Üyesi Elvan Uca gibi isimler de katıldı.


Nuh’un gemisi semboliğinden yola cıkarak programı bir gemide düzenleyen Maison des Dialogues Derneği, Rhone nehri boyunca bir gemi turu düzenledi.


Derneğin yöneticilerinden Mesudiye Bedir , “Farklıkların insanların bir araya gelmesini, birbirini tanımasına herhangi bir engel teşkil etmediğini, bu tür etkinliklerin sayesinde daha net anlaşıldığını.” söyledi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/farkliliklar-ayni-gemide-bulustu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder