15 Kasım 2013 Cuma

Polisi teselli eden bayan gösterici: Kalplere ulaştığım için mutluyum

Polisi teselli eden bayan gösterici: Kalplere ulaştığım için mutluyum


Bulgaristan'da hükümet kurulmasından bu yana devam eden protestolara son haftalarda üniversite öğrencileri de iştirak etti. Üniversitelerdeki 'işgal' olaylarının yanı sıra öğrenciler başbakanın bulunduğu her yerde toplanarak 'istifa' sloganları atıyor.




Birkaç gün önce öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında olaylar yaşandı. Bu olaylardan sonra sosyal medyaya yansıyan bir fotoğraf binlerce kez paylaşıldı. Fotoğrafta bir bayan öğrenci, kasket ve kalkanlı bir polisin omuzlarından tutarak göz yaşı döküyor. Cihan Haber Ajansı, fotoğraftaki kız öğrenciyi buldu ve olayın arka planını sordu.


Sinema öğrencisi Desislava Nikolova (Desi), tüm işlerini bırakarak protestolara katıldığını belirtti. Söz konusu fotoğrafın sosyal medyada büyük yankı bulmasının ardından birçok televizyon kanalının programa çıkarma teklifini reddeden Nikolova, fotoğraftan kendisinin de sonradan haberdar olduğunu söyledi. Meclis önündeki polis müdahalesini anlatan Desi, şu ifadeleri kullandı: "Yanımızda duran bir polis dikkatimi çekti. Diğer polislere sitem ederek bize vurmamaları için adeta yalvarıyordu ve bizi vücuduyla koruyordu. Polislerin diğerleri bize karşı çok kabaydı. O polisin burnunda biraz kan olduğunu gördüm. Yanında durdum. Bana kendime mukayyet olup dikkat etmemi söyledi. Her şeyin düzeleceğini söyledi. Ben de duygulanarak göz yaşları içinde omuzlarına tutundum ve 'Sen de kendini koru' dedim."


İlk kez bir polisin göstericileri koruduğuna şahit olduğunu ve bu olayın kendisini duygulandırdığını dile getiren Desi, hayalinin 'insanların gözlerinde korku olmadığı ve hayatını idame ettirebilmek için sık sık kredi çekmek zorunda kalmadığı bir ülkede yaşamak' olduğunu dile getirdi. Desi, yakında protestoların amacına ulaşacağını düşündüğünü dile getirdi.


Arkadaşlarının kendisiyle gurur duyduklarını ifade eden Nikolova, beklenmedik bu sürpriz fotoğraf için, "Duygu yüklü mesaj insanların kalplerine ulaştığı için mutluyum." şeklinde konuştu.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/polisi-teselli-eden-bayan-gosterici-kalplere-ulastigim-icin-mutluyum.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder