18 Aralık 2013 Çarşamba

2014 Dünya kupası

2014 Dünya kupası


Futbol severler 2014 yılının yazında futbola doyacak, futbolun kalbi bu yaz Brezilya’da atacak.




Bu yaz yirmincisi düzenlenecek dünya kupasına, Brezilya 1950’den sonra ikinci kez ev sahipliği yapacak. 32 milli takımın altın kupayı 4 yıllığına ülkelerine götürmek için mücadele vereceği organizasyonda futbolseverler Messi, Ronaldo, Ribery, Neymar gibi dünya yıldızlarını izleme şansı bulacak.


Kupada 3 favori

Brezilya, kendi evinde oynamanın avantajının yanı sıra güçlü kadrosuyla da kupanın en büyük favorileri arasında gösteriliyor. Bugüne kadardüzenlenen bütün Dünya Kupalarına katılan tek takım olma özelliğini bulunduran Sambacılar aynı zamanda da bu kupayı en fazla havaya kaldırmış takım olarak da tarihte yerini aldı. En son 2002 Dünya Kupasında, yarı finalde Türkiye’yi ve finalde Almanya’yı yenerek kupanın sahibi olan Brezilya, bu yaz da ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.


Kupanın diğer iki favori ülkesi ise, İspanya ve Almanya

2014 Dünya Kupasında UEFA yeni kurallar uygulayacak. Bu yenilikler arasında hakemler serbest vuruşlarda barajın bozulmaması için geçici beyaz sprey sıkacak. Diğer yenilik ise bitip tükenmeyen top çizgiyi geçti mi geçmedi tartışmasına son verecek. Bu Dünya Kupasında tartışmalı pozisyon yaşanması halinde hakemlerin imdadına “Kale Çizgisi Teknolojisi” yetişecek.




http://www.zamanfransa.com/haber/spor/2014-dunya-kupasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder