24 Aralık 2013 Salı

Cumhurbaşkanı Gül: Yargı bağımsızdır, bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz

Cumhurbaşkanı Gül: Yargı bağımsızdır, bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak sessizliğini bozdu. Gül; "Ortada yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz" dedi.




Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ülkede düşünce özgürlüğünün, fikir özgürlüğünün, siyasi düşüncelerin serbestçe konuşula bildiği arkasında şiddetin olmadığı, her türlü fikrin rahatlıkla tartışıla bildiği bir ortamda sanatın ve kültürün gelişebildiğini söyledi.



Program bitiminde gazetecilerin rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama operasyonuna ilişkin sorularını cevaplayan Gül; "Yargı bağımsızdır, bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz. Herkesin yargı sürecine saygılı olması lazım. Yargı doğru sonuca ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Gül, devletin içinde derin yapı iddialarıyla ilgili soruya ise, "Devlet içerisinde derin yapı olmaz. Devletin vatandaşları, devletin kurumlarında, devletin kuralları içerisinde çalışır. Bu şekilde devletin içinde bir otorite varsa bunun ortaya çıkarılması gerekir" dedi.



YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı Gül, kabine revizyonuyla ilgili "Başbakan hazırlığını yapıyor, yurda dönünce görüşeceğiz" dedi. Gül, kabine revizyonuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırlığını yaptığını ve Pakistan dönüşü kendisiyle bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/cumhurbaskani-gul-yargi-bagimsizdir-bir-yolsuzluk-varsa-uzeri-kapanmaz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder