17 Aralık 2013 Salı

Medest'in konferans serisi devam ediyor

Medest'in konferans serisi devam ediyor


14 Aralık Cumartesi akşamı Medest İş Adamları Derneği konferans salonunda düzenlenen programda Türk iş adamlarının uzun ömürlü şirketler kuramaması, ortaklık kültürünün az gelişmişliği, şirket yönetiminde bilinmesi gerekenler gibi konulara geniş yer verildi.




Yılmaz Sönmez, verdiği seminerde Türk şirketlerinin en büyük probleminin şirket kurulurken ortaklar arasında herhangi bir yazılı anlaşmanın bulunmamasını işaret etti. Bu eksikliğin şirketleri kısa sürede iflasa götürdüğünü söyleyen Sönmez, bunun önüne geçilmesi için şirketlerin sözlü literatürün yerine yazılı kültüre geçmelerinin önemine dikkat çekti. Sönmez, ortaklar arasında karşılıklı güven prensibinin önemi her ne olursa olsun, şirkette kar/zarar, büyüme/küçülme, alım/satım gibi şirketin yaşantısını alakadar eden her durumun yazılı kaydının yapılmasının önemine dikkat çekti. Batıda uzun ömürlü ve büyük şirketler oluşmasının püf noktasının birinin de bu olduğunu ifade etti. Sönmez, kurumsallaşmanın önündeki engeller, ortaklık ve şirket kurarken dikkat edilmesi gerekenler gibi çeşitli konulara da açıklık getirdi.


Bu tür etkinliklerle, bir konu etrafında girişimcileri, konunun uzmanı kişilerle buluşturara, Türkiye kökenli iş adamlarına destek vermeyi amaçladıklarını söyleyen Medest genel sekreteri Abdurrahman Atlı, girişimcilerin düzenlenen seminerlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı, Medest olarak son derece mutlu olduklarını ifade etti.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/medest-in-konferans-serisi-devam-ediyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder