23 Aralık 2013 Pazartesi

Spor dünyasında yılın en popüler isimleri belli oldu

Spor dünyasında yılın en popüler isimleri belli oldu


2013-2014 sezonunun ilk yarısının bitmesine bir hafta kalırken, futbolda 2013 yılına damga vuran isimler de belli olmaya başladı. Medya Takip Merkezi, spor dünyasının yıl boyunca medyada en fazla gündemde olan futbolcusu,teknik direktör ve kulüp yöneticileri belirledi.




Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı araştırmaya göre 2013 yılında en fazla gündemde olan futbolcu Didier Drogba en çok konuşulan teknik adam Fatih Terim, en fazla gündemde olan yönetici ise Aziz Yıldırım oldu.


2012-2013 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray’a gelen Drogba hakkında yazılan 152 bin 99 haber ile medyada geniş yer aldı. Popularite sıralamasında Drogba’yı takım arkadaşları Burak Yılmaz ile Sneijder takip etti.


Medyanın geniş yer ayırdığı bir başka isim. Fatih terim’in, Galatasaray’dan ani ayrılışı, Mersin İdmanyurdu maçından atılması gibi olaylar Terim'in popülaritesini destekledi. Terim, bir senede, 189 bin 197 haber’e konu oldu.


2013 yılında medyada en çok yer alan kulüp yöneticisi ise Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım. Medya, yılın ilk yarısında, gerek şike soruşturması gerkese son yapılan başkanlık seçimiyle, Yıldırım’a geniş yer ayırdıi. Yıldırım, hakkında yazılan 105 bin 603 haber ile medyada en fazla adı geçen kulüp yöneticisi oldu.






http://www.zamanfransa.com/haber/spor/spor-dunyasinda-yilin-en-populer-isimleri-belli-oldu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder