17 Aralık 2013 Salı

Dershaneleri kapatmak telafisi zor yaralar açar

Dershaneleri kapatmak telafisi zor yaralar açar


Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan AK Partili vekillerin sayısı her geçen gün artıyor.




İstanbul Milletvekili Hakan Şükür sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulmayacak bir iyileştirme yapılmadan dershanelerin kapatılmasına ‘evet’ demenin doğru olmayacağını ifade etti. Ardından şu uyarıyı yaptı: “Binlerce gencimizin üniversite kazanmasına vesile olan bu kurumların kapatılmasının, doğuracağı sosyal yaraların telafisinin zor olacağını düşünüyorum.” Şükür, AK Parti ile ‘Hizmet Hareketi’nin bu şekilde karşı karşıya gelmesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti.


Başbakan’a olan sevgi ve saygısının kamuoyu tarafından bilindiğini, bunu hiçbir şekilde ispat etmeye ihtiyaç duymadığını bildirdi.Aynı şekilde bugüne kadar hep ülke ve millete faydalı işler yapan Hizmet hareketine ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye olan sevgisinin de herkesin malumu olduğuna dikkat çekti. Ayrıca 20 seneden fazla bir süredir Hizmet’in içinde bulunmaktan şeref duyduğunu belirten Şükür, şunları dile getirdi: “Mensubu bulunmakla onur duyduğum Hizmet’le, partimizin bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmaları beni çok üzmektedir. Muhterem Hocamın, Başbakan’ımıza her zaman dua ettiğinin en yakın şahitlerindenim. Başbakan’ımızın da Hocamız aleyhine bir beyanına şahit olmadım. Dershanelerin sadece ticarî kurumlar olarak görülmesi doğru değildir. Elbette eğitim sistemimizin iyileştirilmesi hepimizin öncelikli görevidir. Ama bunu bir şeyleri yıkarak yapmaya taraftar olmadığımı belirtmek isterim. Kapatma davasında partimize ve Başbakan’ımıza Hizmet mensuplarının yaptıkları dua organizasyonlarının, ettikleri duaların yakın şahidiyim. Hem referandumda hem seçimlerde kapı kapı dolaşan, hakaretlere uğrayan, kadınıyla erkeğiyle fedakârca çalışan Hizmet insanlarını hepimiz biliyoruz. Hiçbir beklentiye girmeden büyük maddî fedakârlıklarla dünyanın her yerinden gelip oy kullanan insanları, daha düne kadar partimize ve değerlerimize tavırları ile bilinen bir kısım medya mensuplarının düşman ilan etmesi büyük bir haksızlıktır. Bu insanların ‘savaş, kavga’ gibi kelimelerle yan yana anılması çok inciticidir.”


AK Parti’de daha önce de Kütahya Milletvekili İdris Bal, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş dershanelerin kapatılmasını yanlış bulduklarını dile getirmişti. AK Parti yönetiminin bunun üzerine söz konusu vekilleri uyarma kararı aldığı ileri sürülmüştü.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/dershaneleri-kapatmak-telafisi-zor-yaralar-acar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder