24 Aralık 2013 Salı

“Halam Geldi” 16 Ocak’da Avrupa sinemalarında

“Halam Geldi” 16 Ocak’da Avrupa sinemalarında


Çocuk gelinlerin dramını beyaz perdeye yansıtan “Halam Geldi” filmi 15 Ocak 2014 de Avrupa’da sinema severlerle buluşacak. Film için Paris’te özel bir Gala gösterimi düzenleyeceklerini açıklayan “Halam Geldi” filminin yapımcısı Sami Dündar, “Bu sayede Avrupa ve bütün dünyanın dikkatini çocuk gelin olayları üzerine çekmek istiyoruz!” şeklinde konuştu.




Küçük yaşta zorla evlendirilen kızların acılarını beyaz perdeye taşıyan, “Halam Geldi” filmi 15 Ocak 2014’de Avrupa’da sinema severler ile buluşacak. Senaryosu Gazeteci Evrim Canpolat’a ait olan “Halam Geldi” filmi gerçek ve yaşanmış hikayelerden uyarlandı. Filmin başrolünde ise çığlıkları bir türlü duyulmayan gözü yaşlı kahramanlar var. Türkiye’nin en büyük problemlerinden birini, çocuk yaşta gelin olan kızların dramını ve akraba evlilikleri ele alan filmin Avrupa gösterimi için hazırlıklar tamamlanmış durumda. Paris’te çeşitli sinema çevreleri ile temasa geçen filmin yapımcısı Sami Dündar, “Halam Geldi” filminin Fransa gösteriminin ardından bütün Avrupa’da ses getireceğini ve bu sayede çocuk gelin sorununa dikkat çekileceğini belirtti.


Filmin Avrupa ayağını Paris Kültür Sanat Merkezi yürütecek

Yapımcılığını Sami Dündar’ın yönetmenliğini ise Erhan Kozan’ın üstlendiği “Halam Geldi” filminin tüm Avrupa ilişkileri ise Paris Kültür Sanat Merkezi (PKS) Direktörü Ali İnan (La Pluie Production) yürütecek. Paris’te “Halam geldi” filminin özel bir tanıtım çalışması gerçekleştireceklerini ifade eden yapımcı Dündar, Jean-François Gaye ve şirketi Dark Star ile bu bağlamda bir anlaşma yapıldığını söyledi. Dündar, Fransız sinemasının önemli isimlerinin ve sinemaeleştirmenlerinin katılacağı özel gösterimi sayesinde geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Dündar, “Geniş ve kapsamlı bir tanıtım sayesinde Fransız Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Hakları Dernekleri ve siyesilerin dikkatini çekmeyi hedefliyoruz.” dedi. Filmin çekimlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapıldığını ifade eden Dündar, film çocuk yaşta evlenen kişilerin dramının yanı sıra iki devlet arası sınır problematiklerini de irdeliyor. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip film, Türkiye’de 03 Ocak 2014’de, 15 Ocak 2014’te ise Avrupa’da vizyona girecek . “Halam Geldi” filminin fragmanı kısa bir sürede izlenme rekoru kırdı.



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/sinema/halam-geldi-16-ocak-da-avrupa-sinemalarinda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder