16 Aralık 2013 Pazartesi

Yunus Emre Kültür Merkezi'nden diyalog yemeği

Yunus Emre Kültür Merkezi'nden diyalog yemeği


Yunus Emre Kültür Merkezi Paris’te diyalog yemeği düzenledi. 40’a yakın davetlinin katıldığı yemeğe misafirler Türk mutfağının bir birinden güzel lezzetleriyle buluştu.




Yemek sonrası Bekir Orhan tarafından verilen ney dinletisi yabancı konuklardan büyük ilgi gördü. Program çerçevesinde konuşma yapan Rahip Leon Debrugune, Noel’i Müslümanların organize ettiği bir yemekte anlatmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Noel bayramının günümüzde özünden uzak bir şekilde kutlanıldığını söyledi. Katolik din adamı, Noel kutlamalarında Hz İsa'nın mesajının unutulduğunu ifade etti. Son olarak katılmış olduğu bu dinler arası diyalog yemeklerinin, inananların bir araya gelmesi ve de ön yargıların kırılması adına çok önemli olduğunu söyledi.


Programa katılan Ressources derneği yetkilileri, 3 semavi dinin tüm dini bayram ve özel günlerinin yer aldığı dinler arası takvimi tanıttıktan sonra salonda bulunanlara hediye edildi.


Etkinliğin sonrasında Yunus Emre Derneği yetkilerince tüm katılımcılara dağıtılan dostluğun ve barışın simgesi beyaz gül ile program son buldu.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/yunus-emre-kultur-merkesinden-diyalog-yemegi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder