17 Aralık 2013 Salı

Stralang'da eğitimde kesinti yok

Stralang'da eğitimde kesinti yok


Stralang Dil Merkezi, 2 hafta önce patlama yaşanan ana binanın 100 metre ilerisindeki ikinci derslikte eğitim vermeye devam ediyor. Dil merkezinin ana binası yapılacak çalışmalarının ardından Şubat ayı gibi hizmete girecek.




İki hafta önce komşu dairede yaşanan patlama sonucu kullanılamaz hale gelen Stralang Dil Merkezi, ana binasına 100 metre mesafedeki ikinci binada eğitimine devam ediliyor. En az Şubat ayına kadar eğitime ara verileceğini duyurduğumuz dil merkezi, kesintisiz ikinci binada eğitim vermeye devam ediyor. Dil merkezinin ana binası ise yapılacak onarım sonrası, kullanıma geçecek.


Kötü ruhları evden kovmak istedi binayı havaya uçurdu!

Patlamanın nedeni henüz netlik kazanmış olmasına rağmen apartman sakinleri ilginç açıklamalar yapıyor. Patlamanın yaşandığı binanın apartman görevlisi, apartmanda bulunan bir kiracının kötü ruhları kovma gerekçesiyle evine benzin döküp yaktığını iddia ediyor. Patlama sonrası hastaneye kaldırılan iki gencin sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor. Apartman sakinleri olayın suçluları hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.


Stralang aynı zamanda bir sınav merkezi haline geldi

Almanca, Fransızca, İngilizce ,İspanyolca gibi birçok yabancı dilde eğitim veren Stralang Dil Merkezi, mesleki ve akademik dil yeterlilik sınavları da düzenliyor. Merkez tarafından düzenlenen sınavlar arasında: İngilizce seviye tespit sınavı (TOEFL), mesleki İngilizce sınavı (Toeic), ABD’de geçerli İngilizce sınavı (Cmeat), İngilizce Tıp yeterlilik sınavı (Ceastle), Fransa vatandaşlık başvurusu dil sınavı (TFİ), Fransızca Dil sınavı (E-TCF) gibi mesleki ve akademik dil yeterlilik sınavları yer alıyor.


Dil Merkezi Kurulurken çok zorladılar

Resmi makamların özellikle Türklerin işletmelerine yönelik prosedürleri katılaştırdığını söyleyen Stralang Dil Merkezi sahibi Ayhan Tok, ayakta kalmak ve iş yapabilmek için, kaliteli ve sistemli eğitimin yanı sıra, resmi makamlarla da ilişkilerin iyi olması gerektiğini ifade ediyor.


100’e yakın öğrencisi bulunan merkezde 4 yılda, yaklaşık 800 öğrenci dil merkezinden eğitim aldı. Merkez, 2012 Haziran ayından beri resmi öğrenci kartı verebilme hakkına sahip. Birçok üniversite ile anlaşması bulunan merkez, Fransa’yı da uluslararası dil fuarlarında temsil ediyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/stralang-da-egitimde-kesinti-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder